ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Επανήλθε το «πέπλο» της αράχνης στο Αιτωλικό

aitoliko istos
Στο εποχικό φαινόμενο που εμφανίζεται στην παραλία της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού με τις αράχνες Tetragnatha να στήνουν ένα απίστευτο σκηνικό που μοιάζει σαν σκηνικό ταινίας, αναφέρθηκε η βιολόγος, αραχνολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΔΠΘ, Μαρία Χατζάκη, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

«Οι συνθήκες στο Αιτωλικό είναι τέτοιες ώστε τα έντομα βρίσκουν, λόγω της υγρασίας και της τροφής που βρίσκουν εκεί, τις συνθήκες ώστε να αυξηθούν», είπε η κ. Χατζάκη.

«Στο συγκεκριμένο μέρος συγκεντρώνονται χιλιάδες αράχνες και είναι χαρακτηριστικό του φαινομένου ότι παρατηρείται τη συγκεκριμένη εποχή, ποτέ λ.χ. το χειμώνα ή την άνοιξη. Την προηγούμενη φορά το φαινόμενο παρατηρήθηκε και στον ποταμό Νέστο ή το Κοτύχι της Πελοποννήσου», είπε ακόμα.

«Με την τόσο μεγάλη αύξηση του πληθυσμού οι αράχνες αλλάζουν τη συμπεριφορά τους, απλώνουν τους ιστούς τους και φτιάχνουν αυτά τα μεγάλα πέπλα που βλέπουμε. Όταν πέσει η θερμοκρασία και αλλάξει η εποχή θα πεθάνουν και θα πάψει το φαινόμενο» εξήγησε σχετικά η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι οι απόκοσμες αυτές εικόνες είχαν τραβήξει το ενδιαφέρον μέσων ενημέρωσης από όλον τον πλανήτη και το 2018.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ

You may also like

Comments are closed.

draseis patra kallitexnika ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Συμμετοχή σχολείων της Α/Βαθμιας και Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης, σε δράσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας, στα Παλαιά Σφαγεία

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκίνησε  μεταξύ ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και της Εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού μας. ...