ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

”Επέστρεψε” το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στην Achaia Clauss (φωτο)

achaia clauss
Το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που διοργανώνει το Πολύεδρο του Κωστή Καπέλα και της Όλγας Νικολοπούλου κάθε χρόνο στον υπέροχο χώρο της Αχάια Κλάους, επέστρεψε δριμύτερο μετά από 2 χρόνια που ο covid 19 είχε ρίξει τη σκιά του και είχαν γίνει μόνο κάποιες δράσεις διαδικτυακά.

Η όμορφη αυτή και επιτυχημένη εκδήλωση που συνήθως γίνεται αρχές Απριλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου που τιμάται στις 2 Απριλίου, φέτος έγινε στην Πάτρα, με περίπου 1 μήνα καθυστέρηση, στην Achaia Clauss την Κυριακή  8 Μαΐου 2022, από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Το Φεστιβάλ όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Πολύεδρου, επιστρέφει μετά από σχεδόν τρία χρόνια απουσίας (το τελευταίο δια ζώσης Φεστιβάλ ήταν το 2019) λόγω των υγειονομικών συνθηκών, με πολλές εκδηλώσεις και δράσεις για τα παιδιά με θέματα από τα βιβλία.

Φέτος συμμετείχαν οι συγγραφείς, Βαγγέλης Ηλιόπουλος του «Τριγωνοψαρούλη», Θάλεια Τριανταφύλλου και Παναγιώτα Σμυρλή καθώς και οι εικονογράφοι Ευτυχία Στυλιανέα και Χριστίνα Δημητροπούλου. Επίσης συμμετείχαν πολλοί εκπαιδευτικοί, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, ηθοποιοί και μουσικοί.

Παιδιά και μεγάλοι, από κάθε γειτονιά της Πάτρας, αλλά και σχολικές ομάδες, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε πολλές εκπαιδευτικές δράσεις και να γνωρίσουν από κοντά τους συντελεστές των βιβλίων, συγγραφείς, εκδότες, γραφίστες, εικονογράφους, τυπογράφους και βιβλιοδέτες και να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά την Κυριακή τους.

Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέσα από τις ιστορίες των βιβλίων, μέσω του θεατρικού παιχνιδιού με την ομάδα του Juniorsclub.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως το  Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου πραγματοποιείται από το Πολύεδρο εδώ και πάνω από 25 χρόνια. Φέτος είναι η 26η κατά σειρά διοργάνωση του και όπως αναμενόταν, είχε μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία.

«Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα», αναφέρουν στο μήνυμα τους οι διοργανωτές.

festival vivlio achaia clauss5pg

 

festival vivlio achaia clauss3pg

festival vivlio achaia clauss2pg

 

festival vivlio achaia clauss1

 

You may also like

laptop111 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πατρέων: Εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, την Πέμπτη 30 Μαρτίου από 18:00 έως και 23:00

Λόγω τακτικών εργασιών αναβάθμισης των δικτυακών υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής ...

Comments are closed.