ΚΟΣΜΟΣ

Έπιασε με ένα σχοινί κροκόδειλο 4,3 μέτρων και έγινε ήρωας στην Ινδονησία

crocodile jakarta
Tον θαυμασμό των συγχωριανών του απέσπασε ένας τολμηρός Ινδονήσιος που κατάφερε να αιχμαλωτίσει έναν τεράστιο κροκόδειλο μήκους 4,3 μέτρων χρησιμοποιώντας μόνον ένα σχοινί!

Το γιγάντιο ερπετό μπορεί να δει κανείς σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο να εγκλωβίζεται με ένα απλό σχοινί γύρω από τα σαγόνια από τον Ουσμάν.

Ο Ουσμάν είπε ότι περιπλανιόταν στην περιοχή του νησιού Σουλαουέσι της Ινδονησίας για τουλάχιστον δύο ημέρες, σπέρνοντας τον τρόμο στους κατοίκους.

«Αν το είχαμε αφήσει, θα είχε έρθει στη στεριά και δεν θα μπορούσαμε να πάμε στους ορυζώνες», είπε ο 53χρονος.

“Υπάρχουν επίσης κανάλια αποστράγγισης γύρω από τους δρόμους εδώ, μέρη όπου οι ντόπιοι ψαρεύουν. Θα ήταν επικίνδυνο αν είχε συρθεί στα κανάλια αποστράγγισης. Έπρεπε να ρισκάρω”, είπε.
Η αιχμαλωσία του κροκόδειλου εγκωμιάστηκε από άλλους στο χωριό Ambau Indah.

Αυτό που έκανε ο Ουσμάν εκτιμάται από την κοινότητα. Κάποιοι το θεωρούν ακόμη και ηρωική πράξη, γιατί έσωσε πολλούς ανθρώπους που θα μπορούσαν να είχαν γίνει θύματα“, δήλωσε ο Ουμάρ Σίντικ αλ Φαρίζι.

Στο παρελθόν είχαν γίνει αρκετές επιθέσεις κροκοδείλων στην περιοχή, είπε. Χαιρέτισε επίσης την απόφαση του Ουσμάν να αναφέρει τη σύλληψη στις αρχές.

“Εκείνος (ο Ουσμάν) θεώρησε αυτό ένα σπάνιο ζώο του οποίου ο βιότοπος είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες. Σκέφτηκε ότι έπρεπε να προστατευθεί και όχι να σκοτωθεί”, είπε ο Ουμάρ.

Ο κροκόδειλος θα απελευθερωθεί ξανά στη φύση, δήλωσε ένας αξιωματούχος της τοπικής Υπηρεσίας Διατήρησης Φυσικών Πόρων.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ