ΚΟΣΜΟΣ

Επιχείρηση «Χελωνονιντζάκι»: Εντοπίστηκαν πάνω από 2.000 παιδόφιλοι ανά τον κόσμο

pcejthwufl64765802c05fb

“Πάνω από 2.200 δράστες που κακοποιούσαν σεξουαλικά και εκμεταλλεύονταν παιδιά, εντοπίστηκαν σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της επιχείρησης «Χελωνονιντζάκι» που διεξήγαγε η ελβετική αστυνομία”, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (30/5).

Ειδικότερα, η υπόθεση αυτή ξεκίνησε το 2012 όταν η ελβετική αστυνομία είχε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένα άτομο που κατοικούσε στο καντόνι του Άαργκαου στην Ελβετία διένεμε «παράνομο πορνογραφικό υλικό» με το ψευδώνυμο «Χελωνονιντζάκι» χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα GigaTribe, η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων ανώνυμα.

Έπειτα, μετά από εκτεταμένες έρευνες προχώρησαν την ίδια χρονιά στη σύλληψη ενός 62χρονου Γερμανού, ο οποίος καταδικάστηκε το 2015.

Τότε, οι ελβετικές αρχές αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το προφίλ του για να αποκαλυφθούν και άλλοι που διαπράττουν εγκλήματα και σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών.

«Η μυστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου για αρκετά χρόνια στέφθηκε με επιτυχία», με περισσότερους από 2.200 δράστες εγκλημάτων κατά ανηλίκων να έχουν εντοπιστεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Συλλήψεις έγιναν στην Ελβετία όπως και σε άλλα μέρη στον κόσμο, μεταξύ άλλων, στην Κροατία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, το Περού, τη Ρουμανία και την Ισπανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μεταξύ των συλληφθέντων, κάποιοι έκαναν χρήση παιδικής πορνογραφίας και άλλοι κακοποιούσαν παιδιά.

 

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ

iceland volcano xr ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία: Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν – «Η λάβα μπορεί να χυθεί στον Βόρειο Ατλαντικό αν συνεχίσει έτσι»

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η νότια Ισλανδία λόγω μιας ακόμη ηφαιστειακής έκρηξης στη χερσόνησο Ρέικιανες που ...