ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα Παιδιού: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για τις δηλώσεις

opeka epidomata
Άνοιξε σήμερα, Δευτέρα (31/5) η ηλεκτρονική πλατφόρμα στον ΟΠΕΚΑ για την υποβολή της αίτησης Α21 για το Επίδομα Παιδιού.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος θα είναι σε θέση να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2019 και μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης.

Αν στο ενδιάμεσο διάστημα υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση (Ε1) το επίδομα παιδιού θα υπολογιστεί με βάσει το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2020.

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καλεί όλους όπως σπεύσουν να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση για το τρέχον έτος, προκειμένου αυτή να εκκαθαριστεί εγκαίρως και να λάβουν το ακριβές ποσό του επιδόματος που δικαιούνται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

You may also like

Comments are closed.