ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης 2023: Ποια κριτήρια πρέπει να έχουν οι δικαιούχοι

epidoma thermansis 550

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου έχει προκαλέσει πονοκέφαλος στα περισσότερα νοικοκυριά, με το επίδομα θέρμανσης να αποτελεί μία μικρή ανάσα ενόψει του χειμώνα. Με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει επιδότηση στην αντλία, τα πράγματα φέτος θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, καθώς η τιμή έχει εκτιναχθεί και υπάρχουν εκτιμήσεις για εκκίνηση από το 1,50 ευρώ. Παράλληλα, σε σχέση με πέρσι αυτό που διαφοροποιείται είναι ότι δεν υπάρχει διπλή επιδότηση για όσους επιστρέφουν στο πετρέλαιο από το φυσικό αέριο.

Τα εισοδηματικά όρια, ωστόσο, αυξάνονται σε κάποιες κατηγορίες δικαιούχων. Συγκεκριμένα, τα εισοδηματικά όρια ανέρχονται: για τον άγαμο στα 16.000 ευρώ και για τον έγγαμο στα 23.000 ευρώ, αλλά αυξάνεται για τις οικογένειες με παιδιά από 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο στα 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Παράλληλα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Η βάση υπολογισμού παραμένουν τα 350 ευρώ, ενώ η διάθεση του επιδόματος θέρμανσης θα αρχίσει στις 15 Οκτωβρίου.

You may also like

Comments are closed.

ekab asthenoforo astynomia ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναύπλιο: Πυροβολισμοί έξω από το νοσοκομείο – Δύο τραυματίες

Επεισόδια με πυροβολισμούς σημειώθηκαν έξω από το νοσοκομείο Ναυπλίου το απόγευμα. Ειδικότερα, ένταση επικρατεί στον καταυλισμό Ρομά της περιοχής Καρακάξα στη Νέα Κίο Αργολίδας, μετά ...