Επίδομα θέρμανσης: Αρχές Νοεμβρίου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, τον Δεκέμβριο 2023 οι πρώτες πληρωμές

Facebook
Twitter

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης ύψους 237 εκατ. ευρώ σε πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά με το υπουργείο Οικονομικών να ακολουθεί το περσινό μοντέλο των πληρωμών.
Αρχές Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που θα ολοκληρωθεί σε τρείς φάσεις, Δεκέμβριο, Φεβρουάριο και Απρίλιο με τους παλιούς δικαιούχους να περνάνε πρώτοι από το ταμείο και να παίρνουν σειρά λίγο μετά τα Χριστούγεννα οι νέοι. Υπολογίζεται ότι από τα 237 εκατ. ευρώ τα 189 εκατ. θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των νοικοκυριών έως το τέλος του έτους.
Το επίδομα θέρμανσης που θα δώσει ανάσες στους καταναλωτές παραμένει στα ίδια επίπεδο με πέρυσι, από 100 έως 800 ευρώ, με τη διαφορά ότι τα εισοδηματικά κριτήρια για τις οικογένειες με παιδιά είναι διευρυμένα έως και 2.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή μπαίνει εισοδηματικός κόφτης σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ενώ μία ακόμη αλλαγή είναι ότι το επίδομα φέτος δεν θα είναι «διπλό» για όσους προχωρήσουν σε αλλαγή καυσίμου, όπως έγινε πέρυσι. Τα καύσιμα που επιδοτούνται είναι το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και το pellet.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top