ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης και τριπλή επιδότηση σε καταναλωτές – Ποσά και δικαιούχοι

epidoma 3.jpg
Τριπλή επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης, ετοιμάζει η κυβέρνηση για ν’ αντιμετωπίσειτη ραγδαία αύξηση στις τιμές της ενέργειας.

Στόχος να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις από την κατακόρυφη αύξηση του ενεργειακού κόστους. Η έκδοση της υπουργικής απόφασης με την οποία θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για την επιδότηση των καταναλωτών ρεύματος και φυσικού αερίου είναι θέμα ημερών, ενώ βέβαιες θεωρούνται και οι παρεμβάσεις στο επίδομα θέρμανσης.

Δεδομένη είναι η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς την εξαγγελία έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Όπως έχει γίνει γνωστό η επιδότηση θα είναι 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα και θα καταβληθεί σε όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης, επιχειρήσεις και νοικοκυριά για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα.

Ωστόσο, μετά την ξέφρενη κούρσα ανόδου που καταγράφουν οι τιμές χονδρικής, η κυβέρνηση αναζητά μεγαλύτερα κονδύλια προκειμένου να καλύψει τις εκρηκτικές αυξήσεις. Ήδη υπάρχουν εισηγήσεις το κονδύλι να αυξηθεί από τα 200 εκατ ευρώ που είναι ο σχεδιασμός, ενώ αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι εισηγούνται την άμεση μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης.

Η ασταμάτητη άνοδο της τιμής του φυσικού αερίου φαίνεται πως προκαλεί στην κυβέρνηση δεύτερες σκέψεις αναφορικά με τον τρόπο που θα επιλέγει η ενίσχυση των καταναλωτών. Αρχικά η σκέψη του οικονομικού επιτελείου ήταν οι οικιακοί καταναλωτές να επιδοτηθούν με αντίστοιχο ποσό ανά μεγαβατώρα, όπως και στο ηλεκτρικό ρεύμα, με κριτήρια όμως στην κατανάλωση και άλλα κοινωνικά κριτήρια. Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε πως η επιδότηση στο φυσικό αέριο δεν θα δοθεί με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια.

You may also like

Comments are closed.

draseis patra kallitexnika ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Συμμετοχή σχολείων της Α/Βαθμιας και Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης, σε δράσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας, στα Παλαιά Σφαγεία

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκίνησε  μεταξύ ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και της Εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού μας. ...