ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Γιατί το ΥΠΟΙΚ εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης στις αιτήσεις

Facebook
Twitter

Στο τραπέζι των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ενέργειας και Περιβάλλοντος βρίσκεται το ενδεχόμενο να δοθεί 0λιγοήμερη παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων στην πλατφόρμα  της ΑΑΔΕ “myΘέρμανση” αναφορικά με τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα ύψους από 45 έως 480 ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2024 (1η Ιανουαρίου -31η Μαρτίου).

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα αρμόδια υπουργεία φαίνεται πως θα αναθεωρήσουν το αρχικό χρονοδιάγραμμα για το επίδομα διότι έχουν υποβληθεί λιγότερες από τις αναμενόμενες αιτήσεις  από τους δικαιούχους. Δηλαδή  έχουν υποβληθεί έως σήμερα συνολικά 381.868 αιτήσεις στην πλατφόρμα για το επίδομα όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ ενώ αναμένονταν να υποβληθούν 1.200.000.

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Γιατί δεν έχουν υποβάλει αίτηση οι δικαιούχοι

Νωρίτερα ο Ενεργειακός Επιθεωρητής και μηχανολόγος μηχανικός, Μιχάλης Χριστοδουλίδης εξήγησε στο MEGA τους τρεις λόγους για τους οποίους ο αριθμός των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα είναι μικρότερος από τον αναμενόμενο. 

Όπως είπε οι λόγοι είναι τρεις: Πρώτον, ο κόσμος δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς, δεύτερον κάποιοι έχουν αποκλειστεί από το επίδομα λόγω του ότι έχουν πάρει το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και τρίτον, ενδεχομένως οι καταναλωτές έχουν πάρει από τον Νοέμβριο το επίδομα θέρμανσης για πετρέλαιο – φυσικό αέριο και γι’ αυτό δεν δικαιούνται να πάρουν και το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα.

 Εν συνεχεία ανέφερε το κόστος θέρμανσης ανά πηγή καυσίμου με επιδότηση:

  • Θέρμανση με πετρέλαιο και μηνιαίο επίδομα θέρμανσης  ύψους 93 ευρώ: Στα 162 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό για πετρέλαιο και ρεύμα.
  • Θέρμανση με αέριο και μηνιαίο επίδομα θέρμανσης ύψους  73 ευρώ:  Το  συνολικό ποσό για αέριο και ρεύμα  είναι στα 137 ευρώ.
  • Θέρμανση με κλιματιστικά inverter και μηνιαίο επίδομα θέρμανσης ύψους 36 ευρώ: Στα 127 ευρώ είναι το συνολικό ποσό για ρεύμα.
  • Θέρμανση με αντλία θερμότητας και μηνιαίο επίδομα θέρμανσης  ύψους 36 ευρώ: Το συνολικό ποσό για ρεύμα είναι στα 98 ευρώ
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top