ΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν: Στην Κωνταντινούπολη ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων Μόσχας – Κιέβου

erdogan poutin
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια της συνoμιλίας, ο Ερντογάν και ο Πούτιν συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτικών ομάδων της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση στην Ουκρανία και οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Ερντογάν υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό και να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή. Τόνισε δε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συνεισφέρει με κάθε δυνατό τρόπο στη διαδικασία αυτή.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, ο οποίος ηγείται της ρωσικής αντιπροσωπείας που διαπραγματεύεται με την ουκρανική πλευρά: “Σήμερα, στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την ουκρανική πλευρά μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκε να διεξαχθεί ο επόμενος γύρος πρόσωπο με πρόσωπο στις 28 – 30 Μαρτίου“.

Εξάλλου, από το Κίεβο ο Νταβίντ Αραχαμίγια, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κιέβου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι αντιπροσωπείες Ουκρανίας και Ρωσίας θα συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο στην Τουρκία στις 28-30 Μαρτίου.

You may also like

Comments are closed.