ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Επιλέγουν Τρίπολη και προσπερνούν Πάτρα…

Facebook
Twitter
Tripoli

Δεν ξέρουμε γιατί δεν σχολιάστηκε στην Πάτρα. Ίσως γιατί παγιδευμένοι στην εσωστρέφεια μας, δεν κοιτάζουμε καν τι συμβαίνει δίπλα μας. Και το δίπλα μας είναι και η Τρίπολη. Συνάδελφος δημοσιογράφος απ’ την Αρκαδία μάς έλεγε την Τετάρτη ότι η εξελισσόμενη επενδυτική «επέλαση» των φαρμακοβιομηχανιών στην Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης θα επιφέρει τουλάχιστον 1.000 νέες θέσεις εργασίας, πολύ καλά αμειβόμενες. Και επενδύσεις ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που θα καταστήσει την Τρίπολη κόμβο (hub) της φαρμακοβιομηχανίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά.

Μάλιστα, προ ημερών την ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης επισκέφθηκε κι η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, με δεσμεύσεις βελτιωτικών έργων και επέκτασης καθώς η Αρκαδία προσελκύει όλο και περισσότερους νέους επενδυτές. Αλλά, ούτε κι αυτό το πήραμε είδηση. Όπως δεν πήραμε είδηση ότι σε ημερίδα που διοργάνωσε στην Τρίπολη η Ένωση Ελλήνων Φαρμακοβιομηχάνων, παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ανακοινώθηκε και η δρομολόγηση στην ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης μιας ακόμα επένδυσης στο χώρο του φαρμάκου.

Έτσι, μετά την DEMO και τον Όμιλο ELPEN, στην Τρίπολη αποφασίζει να επενδύσει και η FARAN του Μάριου Κάτσικα. Με μία παραγωγική και ερευνητική μονάδα, ενέσιμων και μελλοντικά και βιοτεχνολογικών φαρμάκων, συνολικής επιφάνειας 12.000 τετραγωνικών η οποία θα οικοδομηθεί σε οικόπεδο 36.000 τ.μ. στην Βιομηχανική Περιοχή.

Στην Τρίπολη κι όχι στην Πάτρα. Και ας υστερεί έναντι ημών σε υποδομές, σε γεωγραφική θέση, σε γειτνίαση μ’ ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο η Αρκαδία. Προφανώς υπερέχει κάπου αλλού.

Πιθανότατα σ’ αυτό που ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης περιγράφει, με λίγες λέξεις όταν λέει ότι «όταν υπάρχει βούληση, σωστός προγραμματισμός και τεχνογνωσία, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Γιατί η προσέλκυση τόσο μεγάλων επενδύσεων στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης δεν ήταν μια τυχαία συγκυρία. Ήταν το αποτέλεσμα επίπονων και συστηματικών προσπαθειών κάποιων ανθρώπων που πιστέψαμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Αρκαδίας και καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος».

Την ίδια ώρα στην Πάτρα έχουμε παραδοθεί στη λογική μη μού τους κύκλους τάραττε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top