ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΑΘΛΗΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο

spiral stadio2
Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του σπιράλ, αποτελούμενη από τον επικεφαλής Πέτρο Ψωμά, τον δημοτικό σύμβουλο Θάνο Δούρο και τον συντονιστή της Ομάδας Εργασίας #Αθλητισμός, Στέφανο Δημητρόπουλο.

Η επίσκεψη είχε ως στόχο την ενημέρωση για θέματα που αφορούν το στάδιο και τη διαχείρισή του από την πλευρά του Δήμου Πατρέων. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε μία συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του σταδίου, Βασίλη Ζώτο, ο οποίος πρόθυμα ανταποκρίθηκε, παρουσίασε το έργο των τελευταίων ετών και τα πλάνα για τους επόμενους μήνες, έλυσε τις απορίες που διατυπώθηκαν και ξενάγησε τα μέλη της δημοτικής παράταξης, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο είναι μια πολύ μεγάλη αθλητική εγκατάσταση για την Πάτρα και βρίσκεται σήμερα σε καλή κατάσταση, χάρη στις ενέργειες της διοίκησης, την εργασία των εργαζομένων και τις χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν για κάλυψη αναγκών και βελτίωση των υποδομών του.

Η πρόσφατη ανακατασκευή 4 μικρών γηπέδων δημιούργησε νέα δεδομένα στη συνεργασία του δήμου με τα σωματεία. Ο εμπλουτισμός του τεχνολογικού εξοπλισμού και η εν εξελίξει ενεργειακή αναβάθμιση θα καταστήσουν το στάδιο λειτουργικότερο και υποψήφιο για τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών (και όχι μόνο) διοργανώσεων.

spiral stadio

Από τη συζήτηση με τον Πρόεδρο, όμως -και σε συνάρτηση με τον τρόπο που παρακολουθούμε πως η δημοτική αρχή πολιτεύεται και στο χώρο του αθλητισμού-  προκύπτει πως ο Δήμος Πατρέων δεν στοχεύει στο να καταστήσει το στάδιο βιώσιμο και σταδιακά να αποκομίσει κέρδη από τη λειτουργία του. Ακόμα και η πρόσφατη παραχώρηση έκτασης, εξοπλισμού και εργασιών για την κατασκευή του θερινού δημοτικού θεάτρου σε χώρο του σταδίου δεν χρεώθηκαν στον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Σημειωτέον, μία απλή αυτοψία στο χώρο οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα πως δεν πρόκειται για θέατρο εφάμιλλο της αίγλης του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, αλλά για μία πρόχειρη λύση φιλοξενίας παραστάσεων που δεν πληροί τις βασικές προϋποθέσεις και δεν μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες του θεατρόφιλου κοινού της Πάτρας.

Οι άνθρωποι του σπιράλ ενημερώθηκαν για τον τρόπο χρήσης του σταδίου από δημότες, σωματεία και ομάδες, για τις χρεώσεις για χρήση ως προπονητήριο ή ως γήπεδο για αγώνες και για τις εκκρεμείς υποχρεώσεις προς το στάδιο κάποιων ομάδων, της Περιφέρειας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ο Πρόεδρος κατατόπισε επίσης τους συνομιλητές του σε σχέση με τη διάθεση χώρων του σταδίου σε φορείς, τα λειτουργικά κόστη, το πλήθος συμβασιούχων που επέστρεψαν πρόσφατα και τις εργασίες που μπορούν να αναλάβουν κλπ.

Το σπιράλ πιστεύει σε μία διαφορετική διαχείριση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου που θα διατηρεί μεν τον κοινωφελή χαρακτήρα του (με δωρεάν ή οικονομικές υπηρεσίες προς όλους) και ταυτόχρονα θα αποφέρει έσοδα στον Δήμο Πατρέων, μέσα από τη διοργάνωση και φιλοξενία πολλαπλών εκδηλώσεων ολοχρονίς (πανελλήνιων αγώνων, πανευρωπαϊκών και διεθνών διοργανώσεων, ενοικιάσεων, συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, εκθέσεων, συνεδρίων και άλλων αθλητικών, πολιτιστικών, κοινωνικών, εμπορικών κ.α. δράσεων).

You may also like

317563752 2275069279341644 1195958024336886083 n ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αιγιάλεια: Συνεχίζεται το δράμα της 47χρονης αλλά και … η αδιαφορία του Δήμου! Με σοβαρά προβλήματα υγείας και αποκλεισμένη από το σπίτι της…

Συνεχίζεται το δράμα της 47χρονης γυναίκας από την Αιγιάλεια με σοβαρά προβλήματα υγείας! Το σπίτι ...

Comments are closed.