ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Επίσκεψη Τζον Κέρι στην Αθήνα: Τη Δευτέρα στις 10 το πρωί το τετ α τετ με Κυρ. Μητσοτάκη

Facebook
Twitter

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα, Τζον Κέρι. 

Ο Ειδικός Απεσταλμένος του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα θα συναντηθεί αύριο Δευτέρα 29/8 με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Δένδια.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 10.00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, Τζον Κέρι.

Θα ακολουθήσει συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Τζον Κέρι, στο Υπουργείο Εξωτερικών στις 12:15. Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η δεύτερη συνάντηση, σε διάστημα λίγων μηνών, του Υπουργού Εξωτερικών με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα. Είχε προηγηθεί η συνάντησή τους τον προηγούμενο Μάιο στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στις θαλάσσιες μεταφορές, αλλά και τη δυναμική που αναπτύσσεται γύρω από τη Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference», την οποία θα φιλοξενήσει η Ελλάδα.

Το ταξίδι του Τζον Κέρι θα συνεχιστεί στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου θα συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο των G20 για το κλίμα και το περιβάλλον. Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί το Βιετνάμ για να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών και ηγέτες επιχειρήσεων, με στόχο τη διαμόρφωση συναίνεσης γύρω από βασικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την επιτάχυνση της μετάβασης σε μια οικονομία καθαρής ενέργειας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top