ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή Μπονάνου για την διατήρηση του εμβολιαστικού κέντρου στο νέο λιμάνι

20210802 ΜΠΟΝΑΝΟΣ
Την διατήρηση του εμβολιαστικού κέντρου στο νέο λιμάνι της Πάτρας επιδιώκει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαϊας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Η επιστολή που απέστειλε προς τους Υπουργούς Υγείας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αναφέρει:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το εμβολιαστικό κέντρο, που λειτουργεί στον ΟΛΠΑ περί τα τέλη Σεπτεμβρίου θα σταματήσει την λειτουργία του.

Θεωρώ ότι σε μία κρίσιμη για την εξέλιξη της πανδημίας εποχή, το μήνυμα για τον εμβολιασμό πρέπει να είναι μονοσήμαντο και δυνατό και όχι αμφίσημο. Το κλείσιμο της συγκεκριμένης δομής που λειτουργούσε με άψογο τρόπο, διαφημίζοντας την λειτουργία και τους μηχανισμούς της πολιτείας, αποτελεί πλήγμα για την πορεία των εμβολιασμών της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας.

Τη στιγμή μάλιστα που κατέγραψε ανοδική πορεία εμβολιασμών 400 έως 450 την ημέρα, σε σχέση με την κάμψη που είχε παρουσιάσει γενικότερα ο εμβολιασμός τον μήνα Αύγουστο.

Γνώμη μας είναι ότι ήταν προτιμότερο ο εμβολιασμός να γίνεται σε αυτές τις δομές και όχι σε νοσηλευτικά ιδρύματα που απασχολούν προσωπικό από τις κλινικές σε μία εποχή με ιδιαίτερες ανάγκες για τα νοσοκομεία μας.

Ακόμα είχαμε παρατηρήσει ότι και η ψυχολογία του πολίτη ήταν διαφορετική όταν για τον εμβολιασμό του δεν θα ήταν αναγκασμένος να προσέλθει σε ένα νοσοκομείο, αλλά σε μία ξεχωριστή δομή μακριά από το νοσοκομειακό περιβάλλον.

Τέλος και η χρονική συγκυρία ήταν ατυχής για την πολιτική απόφαση, όταν ετοιμαζόμαστε για την 3η δόση του εμβολίου και οι πολίτες απορούν γιατί δεν υποστηρίζεται ένας επιτυχημένος θεσμός, που ήταν και υποστηρικτικός για την επιλογή του πολίτη να συνταχθεί με την ομάδα των εμβολιασμένων πολιτών.

Με την ελπίδα ότι θα επανεξετάσετε την απόφασή σας και πάνω απ’ όλα θα λάβετε υπ’ όψιν σας και την γνώμη των τοπικών κοινωνιών».

You may also like

Comments are closed.