Επιστολή Φαρμάκη, Τζιτζικώστα και Κασαπίδη στον Μητσοτάκη: Ζητούν αποζημίωση 5.000 ευρώ

Facebook
Twitter
Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μαζί με τους  Περιφερειάρχες, Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστς, και Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη.

Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση για μη λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, ενώ ζητούν αποζημίωση κάθε επιχείρησης με 5.000 ευρώ, χωρίς κριτήρια.

Eπιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως: «δεν είναι σε θέση να προτρέψει τον κόσμο να μην υπακούσει σε έναν νόμο του κράτους και το σίγουρο είναι ότι δεν θα το κάνουμε. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να το εκλάβετε ως αδυναμία».

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, είναι δικαιολογημένα σε έξαλλη κατάσταση, σε σημείο να μην ελέγχεται», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο εμπορικός κόσμος «δεν μπορεί να κατανοήσει πώς αλλάζουν οι αποφάσεις εντός 36 ωρών, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να δηλώνουν ότι δεν θέλουν να πειθαρχήσουν στην κυβερνητική απόφαση».

«Σας ζητώ να ανακαλέσετε άμεσα την παραπάνω απόφαση, και να ανοίξετε την αγορά της πόλης της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top