ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου

Facebook
Twitter
netaniaxoy-tilefono
Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones και πυραύλους είχαν Τζο Μπάιντεν και Μπέντζαμιν Νετανιάχου τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με ισραηλίνα μέσα ενημέρωσης το τηλεφώνημα έγινε μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ που έδωσε το πράσινο φως για να αποφασίσει για την απάντηση στην επίθεση του Ιράν.

Κατά πληροφορίες το τηλεφώνημα διήρκησε 25 λεπτά χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Πρακτικά η απόφαση του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ σημαίνει οτι δεν θα χρειάζεται να επιστρέψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας προκειμένου να εγκριθούν οι αποφάσεις, απλοποιώντας έτσι τη διαδικασία για την απάντηση στο Ιράν.

Νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν και οι υπουργοί Άμυνας του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Γιοάβ Γκαλάντ και Λόιντ Όστιν.

Σύμφωνα με το CNN ο Όστιν ζήτησε από τον Ισραηλινό ομόλογό του το Τελ Αβίβ να ενημερώσει την Ουάσινγκτον για οποιαδήποτε απάντηση στην ιρανική επίθεση.

Από την πλευρά της η ισραηλινή πλευρά ανακοίνωσε ότι ο Γκαλάντ ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για τις αμυντικές επιχειρήσεις του Ισραήλ προσθέτοντας ότι το Τελ Αβίβ είναι έτοιμο για οποιαδήποτε νέα επίθεση.

NBC: Ο Μπάιντεν ανησυχεί

Σύμφωνα με το NBC ορισμένοι υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους ότι το Ισραήλ μπορεί να κάνει κάτι γρήγορα για να απαντήσει στο Ιράν χωρίς να σκεφτεί τις πιθανές συνέπειες που θα ακολουθήσουν.

Κατά την ίδια πηγή που επικαλείται τρία πρόσωπα με γνώση των σχολίων του προέδρου των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν έχει ήδη εκφράσει σε ιδιωτικές συζητήσεις την ανησυχία του ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προσπαθεί να σύρει τις ΗΠΑ σε μια ευρύτερη διαμάχη.

Ο Λευκός Οίκος εκτιμά, σύμφωνα με έναν από τους αξιωματούχους που επικαλείται το NBC, ότι οι Ισραηλινοί δεν επιδιώκουν μια ευρύτερη σύγκρουσή ή έναν απευθείας πόλεμο με το Ιράν αλλά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν είναι και σίγουροι 100% γι΄αυτό.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top