ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

TSE 6705 768x511 1

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β’, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης του Δήμου Καλαμάτας, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. “Εκφράζω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου για’ αυτήν την ύψιστη τιμή, η οποία, επιτρέψτε μου να δηλώσω ότι δεν ανήκει σε εμένα τον ταπεινό Πατριάρχη Θεόδωρο, αλλά ανήκει στην Εκκλησία την οποία ο Κύριος με έταξε να διακονώ άχρι καιρού. Τα πάντα ανήκουν στην Εκκλησία και ό,τι εμείς προσφέρουμε, το χρέος μας μένει ανεξόφλητο.

Η τιμή κ. Δήμαρχε ανήκει στην Αλεξανδρινή Εκκλησία, στους ταπεινούς ιεραποστολικούς εργάτες του ευαγγελίου στην αχανή αφρικανική ήπειρο και εν γένει στον πονεμένο Αφρικανό άνθρωπο τον οποίο προσπαθούμε να διακονούμε με αγάπη και φιλάνθρωπο χριστιανικό πνεύμα”, ανέφερε ο Πατριάρχη Αλεξανδρείας. “Το έμβλημα της πόλεως διασώζει τα δύο διαχρονικά στοιχεία ή ορθότερα πυλώνες του ελληνισμού, την πίστη και την ελευθερία.

Δύο έννοιες οι οποίες ζυμώθηκαν στην ψυχή των Ελλήνων και εκφράσθηκαν εντός της ελληνορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Έτσι το έμβλημα της πόλεως εκφράζει το ιστορικό βάθος της, το δυναμικό παρόν και εξακοντίζει την πόλη με σιγουριά προς το μέλλον διότι θα έχει ως στήριγμα αυτούς του δύο πυλώνες, ελευθερία και πίστη”, επεσήμανε ο Μακαριώτατος.

You may also like

paidiki paxysarkia 25 1 24.jpg ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Παχυσαρκία: Το 50% δεν τρώνε φρούτα και λαχανικά, εγκατέλειψαν τη μεσογειακή διατροφή, προτιμούν αναψυκτικά από το νερό

Η παχυσαρκία είναι μία χρόνια, πολυπαραγοντική, πολυσυστηματική, δύσκολα αντιμετωπίσιμη και υποτροπιάζουσα νόσος, που απαιτεί διεπιστημονική ...

Comments are closed.