ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Έπρεπε να τον τιμούμε, ξανά και ξανά…

Facebook
Twitter
Μπαίνουμε, λοιπόν, στην τελική ευθεία των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων, που επιλέγει τα θέματα και επιβλέπει όλη την διαδικασία, είναι ένας πατρινός, με αναρίθμητες ακαδημαϊκές διακρίσεις.

Μιλάμε για τον 75χρονο καθηγητή Μαθηματικών, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Γιώργο Δάσιο. Αρκεί μόνο να σας πούμε ότι ο Γιώργος Δάσιος είναι συντάκτης 200 ερευνητικών εργασιών, όλες δημοσιευμένες στα σημαντικότερα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Έχει ακόμα συγγράψει έναν μεγάλο αριθμό διδακτικών συγγραμμάτων. Με σπουδές στην Αμερική, εξελέγη καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 1981 και από τότε έχει μετακληθεί να κάνει διαλέξεις σ’ όλα τα μεγάλα και πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια της γης.

Οι μαθηματικοί σ’ όλο τον κόσμο τον γνωρίζουν άριστα, δεν τον γνωρίζουν όμως, στο βαθμό που θα έπρεπε, οι συντοπίτες του πατρινοί. Ίσως γιατί ο Γιώργος Δάσιος, με τη σεμνότητα που τον διακρίνει, ποτέ δεν επεδίωξε την προβολή και τα φώτα.

Σήμερα, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και επίτιμος ερευνητής του Ελληνικού Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, Γεώργιος Δάσιος, είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στον κλάδο των Μαθηματικών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Ανάλυση».

Με λίγα λόγια, μια παγκόσμια προσωπικότητα που η Πάτρα θα έπρεπε να τιμά ξανά και ξανά… Και ν’ αξιοποιεί τη δυναμική των γνώσεων του. Και των εμπειριών του.

Οι μαθηματικοί σ’ όλο τον κόσμο τον γνωρίζουν άριστα, δεν τον γνωρίζουν όμως, στο βαθμό που θα έπρεπε, οι συντοπίτες του πατρινοί.

Ίσως γιατί ο Γιώργος Δάσιος, με τη σεμνότητα που τον διακρίνει, ποτέ δεν επεδίωξε την προβολή και τα φώτα. Και τις όποιες φανταχτερές διακρίσεις.

Σύζυγος και συνοδοιπόρος του στη ζωή είναι η Ελένη Δάσιου, πρόεδρος της δραστήριας Κινηματογραφικής Λέσχης της Πάτρας και πρώην πρόεδρος της άλλοτε ΔΕΠΑΠ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top