ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας: «Παντουρκικός χιονιάς» με πτώση θερμοκρασίας

xionismenos dionysos.jpg

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σε περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και η Αττική, από τη Δευτέρα, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένονται μπόρες χιονιού.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, τη Δευτέρα, στα 150-200 μέτρα στη βορειοανατολική Στερεά, Βοιωτία και στη Φθιώτιδα θα φτάσουν κάποιες χιονοπτώσεις, κάποιες μπόρες χιονιού.

«Μπόρες χιονιού θα έχουμε και στη Μαγνησία και στην Εύβοια και τη βόρεια Αττική, αρκετά χαμηλά κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, όπως και στην ανατολική Πελοπόννησο. Μπόρες βροχής στις περιοχές των Κυκλάδων και στα ορεινά των Κυκλάδων, πάνω από τα 450 μέτρα, κάποιες μπόρες χιονιού. Θα φτάσουν οι βροχές και στην Κρήτη, όπου σιγά σιγά θα γίνονται πιο ποτιστικές και θα αρχίζει να χιονίζει αρκετά πάνω από τα 550-600 μέτρα», ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Την Τρίτη, όπως είπε, «από το ύψος του Βορείου Αιγαίου μέχρι την Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος. Στην Κρήτη συννεφιασμένος με αρκετές βροχές και χιόνια ακόμη και πάνω από τα 550 μέτρα. Από τη Φθιώτιδα μέχρι και την Αττική, από το Βόλο και την Εύβοια, θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κάποιες μπόρες χιονιού, ακόμη και αρκετά χαμηλά. Με τους ανέμους να ενισχύονται κι άλλο στα 8-9 μποφόρ, ίσως φτάσουν τα 10 μποφόρ τοπικά».

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για «παντουρκικό» χιονιά, ο οποίος θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους.

«Παν-Τουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή-Τρίτη (28/1-30/2), με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ (στο Αιγαίο) και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και ενδεχομένως σε χαμηλότερα υψόμετρα σε Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία-Λάρισα), Εύβοια, Σποράδες, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αττική, βορειοανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

 

You may also like

Comments are closed.