ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Έρευνα ΑΔΕΔΥ: Πληθώρα σεξουαλικών ενοχλήσεων στο Δημόσιο

Facebook
Twitter
Καταρρίπτονται οι μύθοι ότι δεν υπάρχει σεξουαλική παρενόχληση στο Δημόσιο. Το ποσοστό όσων γνωρίζει, τί συμβαίνει και δεν μιλάει, είναι μεγάλο και οι περισσότεροι λένε ότι φοβούνται πράξεις αντεκδίκησης, εάν το καταγγείλουν.

Σκοπός της προτεινόμενης έρευνας ήταν να καταγράψει σε τι βαθμό οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στο Δημόσιο υφίστανται σεξουαλική και ηθική παρενόχληση, αλλά και σεξιστικές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Οι τέσσερις μύθοι που καταρρίφθηκαν ήταν: ότι δεν υπάρχει σεξουαλική κακοποίηση σε χώρους, όπου υπάρχει εργασιακή σταθερότητα, ο άλλος μύθος είναι ότι σεξουαλική παρενόχληση ασκείται αποκλειστικά από ανώτερα ιεραρχικά άνδρες  σε κατώτερα ιεραρχικά γυναίκες, σε πολλές περιπτώσεις συνέβη το αντίθετο.

Ο άλλος μύθος ότι η σεξουαλική παρενόχληση καταγγέλλεται όταν συμβαίνει, εδώ η έρευνα έδειξε ότι όχι μόνο δεν καταγγέλλεται, αλλά φοβούνται και για αντίποινα και στην περίπτωση που η σεξουαλική παρενόχληση καταγγέλλεται, ασκείται δίωξη και τιμωρούνται οι δράστες, εδώ η έρευνα «έχει μιλήσει» με ποσοστά: σε ποσοστό 7,6% των γυναικών που εργάζονται στο Δημόσιο έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση, το 9,5% ανέφερε ότι οι ανώτεροί τους γνωρίζουν την παρενόχληση και «κάνουν τα στραβά μάτια», ενώ το 12,5% δήλωσε ότι έχει σκεφτεί να αποχωρήσει από την δουλειά.

Ο υπουργός Εσωτερικών δέχθηκε να μελετήσει ο ίδιος τα αποτελέσματα της έρευνας και να προσπαθήσει να ενισχύσει τον πειθαρχικό κώδικα του Δημοσίου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top