ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΕΥΝΑ: Η τηλεργασία προσφέρει λιγότερα περιθώρια εξέλιξης, αλλά λιγότερο άγχος…!

Neoi ergasia 696x431 1
Οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν περισσότερα χρήματα ή περισσότερη ευτυχία – αλλά όχι και τα δύο – το 52% των εργαζομένων στο γραφείο δήλωσαν ότι αναζητούν νέα δουλειά, σε σύγκριση με το 36% των απομακρυσμένων εργαζομένων

 

Αυτό είναι σύμφωνα με μια έρευνα αυτή την εβδομάδα από το Resume Builder που διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι ήταν λιγότερο πιθανό να ληφθούν υπόψη για προαγωγές ή αυξήσεις εάν δεν εργάζονταν στο γραφείο τουλάχιστον ένα μέρος του χρόνου – αλλά ότι αυτοί οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι ήταν επίσης πιο πιθανό να αναφέρουν ότι έχουν καλή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Η Resume Builder, η οποία πραγματοποίησε έρευνα σε 417 απομακρυσμένους, 567 υβριδικούς και 206 πλήρως εσωτερικούς εργαζόμενους, διαπίστωσε επίσης ότι περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις εργαζόμενους στο γραφείο έλαβαν αύξηση το 2023 – και οι μισοί από αυτούς ανέφεραν αύξηση άνω του 10%. Το απομακρυσμένο απόσπασμα είδε επίσης αυξήσεις, αλλά όχι σχεδόν στον ίδιο βαθμό.

Αλλά για ορισμένους εργαζόμενους, η τιμή αυτών των χρηματικών παροχών ήταν αυξημένο άγχος. Σαράντα τρία τοις εκατό των εργαζομένων στο γραφείο δήλωσαν ότι ήταν «πολύ αγχωμένοι», ενώ το 30% των απομακρυσμένων εργαζομένων ανέφεραν ότι αισθάνονται έτσι. Οι υβριδικοί εργαζόμενοι ήταν στη μέση, με το 37% να αναφέρει ότι ήταν πολύ αγχωμένο. Οι εργαζόμενοι στο γραφείο αντιμετώπισαν και άλλα προβλήματα, με το 37% να δηλώνει δυσαρεστημένο με τη δουλειά του, σε σύγκριση με το 11% όσων εργάζονται εξ αποστάσεως και το 14% όσων εργάζονται με υβριδικό ωράριο.

“Οι άνθρωποι θέλουν να έχουν λόγο στον τρόπο εργασίας τους, αλλά δεν θέλουν να χάσουν την έλξη στην καριέρα τους”, δήλωσε στο MarketWatch η Stacie Haller, επικεφαλής σύμβουλος σταδιοδρομίας στο Resume Builder.

Ο Haller τόνισε ότι η έρευνα δεν ήταν επιστημονική και ότι πολλοί παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν συζητάμε για την ευτυχία, το άγχος ή την ικανοποίηση στην εργασία.

Για παράδειγμα, πολλοί εργαζόμενοι – όπως άτομα στην κοινότητα LGBTQ+, άτομα με αναπηρίες και άτομα με παιδιά στο σπίτι ή άλλες οικογενειακές ευθύνες – είδαν αξία στην ευελιξία στο χώρο εργασίας, δήλωσε ο Heller.

Τον Αύγουστο, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι οι περισσότερες εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα «ανέφεραν θετικές επιπτώσεις της απομακρυσμένης εργασίας στη διατήρηση των εργαζομένων και περίπου οι μισές σημείωσαν ότι η προσφορά απομακρυσμένης εργασίας βοήθησε στην πρόσληψη».

Μια έκθεση του Σεπτεμβρίου από την McKinsey &; Co. διαπίστωσε ότι, μέσα σε μια εταιρεία, «τα ακμάζοντα αστέρια είναι πιο πιθανό να ανθίσουν σε υβριδικά και απομακρυσμένα μοντέλα εργασίας παρά στο μοντέλο ως επί το πλείστον προσωπικά». Η έκθεση έδειξε ότι τα «ακμάζοντα αστέρια» – που ορίζονται ως το κορυφαίο 4% περίπου των εργαζομένων που «φέρνουν δυσανάλογη αξία στην εταιρεία» – ήταν πιο πιθανό να είναι απομακρυσμένοι ή υβριδικοί εργαζόμενοι.

Κατανοήστε πώς οι σημερινές παγκόσμιες επιχειρηματικές πρακτικές, η δυναμική της αγοράς, οι οικονομικές πολιτικές και πολλά άλλα σας επηρεάζουν με ειδήσεις και αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο από το MarketWatch.

Ωστόσο, ορισμένοι διευθυντές συνεχίζουν να αντιστέκονται στην ιδέα ότι οι υπάλληλοί τους δεν κάθονται εκεί που μπορεί να τους δει ο διευθυντής, δήλωσε ο Phil Kirschner, ανώτερος εμπειρογνώμονας της McKinsey.

«Οι περισσότεροι εργοδότες δεν ρωτούσαν τους υπαλλήλους τους πριν από τον COVID-19 τι πίστευαν ότι ήθελαν αυτοί οι άνθρωποι που περνούσαν οκτώ έως 10 ώρες [στο γραφείο]», δήλωσε ο Kirschner. «Δεν λειτουργούσε πάντα για όλους όλη την ώρα. Τα γραφεία έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν για να κάνουν τα πράγματα καλύτερα για τους υπαλλήλους να βρίσκονται σε αυτά».

Στην έρευνά της, η Resume Builder διαπίστωσε ότι το 52% των εργαζομένων στο γραφείο δήλωσαν ότι αναζητούν νέα δουλειά, σε σύγκριση με το 36% των απομακρυσμένων εργαζομένων. Σχεδόν όλοι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι – 93% – δήλωσαν ικανοποιημένοι με τη ρύθμισή τους, ενώ το 69% των υβριδικών εργαζομένων και το 35% των προσωπικών εργαζομένων δήλωσαν το ίδιο.

Παρακολουθήστε: Ψάχνετε για μια πλήρως απομακρυσμένη εργασία; Δείτε τι πρέπει να θυμάστε

Αλλά ενώ η ανάπτυξη των ταλέντων των απομακρυσμένων εργαζομένων είναι δυνατή, η McKinsey και η Resume Builder δήλωσαν ότι απαιτεί ευελιξία από την πλευρά των διευθυντών.

“Για ορισμένους απομακρυσμένους εργαζόμενους, οι διευθυντές μπορεί να μην τους βοηθούν να αναπτυχθούν”, δήλωσε ο Haller. Τόσο ο Haller όσο και ο Kirschner τόνισαν ότι οι μάνατζερ πρέπει να βρουν τρόπους για να εντοπίσουν καλύτερα τα καλύτερα ταλέντα – ειδικά όταν αυτά τα ταλέντα είναι απομακρυσμένα.

Με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αναμένει ποσοστό ανεργίας 4,1% στις ΗΠΑ στο τέλος του επόμενου έτους, όσοι αναζητούν απομακρυσμένη εργασία μπορεί να εξακολουθούν να έχουν μόχλευση.

«Όσο και αν οι εταιρείες λένε ότι σας θέλουμε όλους πίσω, αυτό δεν συμβαίνει στο βαθμό που το θέλουν», δήλωσε ο Haller. «Χάνουν ανθρώπους. Δεν θέλετε να χάσετε τους καλύτερους εργαζομένους σας επειδή δεν θέλουν να έρθουν στο γραφείο την ίδια μέρα. Και γι’ αυτό είμαστε ρευστοί».

You may also like

Comments are closed.