ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΕΡΕΥΝΑ ΠΑΤΡΑ: 4 στους 10 έφηβοι μαθητές έχουν κάνει σεξ

Facebook
Twitter

ΟΙ περιπτώσεις εμπλοκής ανηλίκων σε ποινικά θέματα που έχουν να κάνουν με το σεξ αυξάνονται. Πριν από μερικά χρόνια θα ακουγόταν παράξενο όμως στη σημερινή εποχή αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι έφηβοι (αγόρια και κορίτσια) έχουν ολοκληρωμένες πλέον σεξουαλικές σχέσεις. Η απελευθέρωση των σχέσεων και τα πιο χαλαρά ήθη της εποχής, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλοί γονείς…ξεχνούν να ασχοληθούν με τα παιδιά τους και να τα ενημερώσουν, παρασυρμένοι και αυτοί από τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας, ωθεί τους έφηβους, όλο και νωρίτερα να συνάψουν σεξουαλικές σχέσεις, σε ηλικίες που το πρίσμα κάποιων άλλων – όχι μακρινών- εποχών θεωρούνταν απαγορευτικές. Η έρευνα, από την οποία αντλούμε στοιχεία, έγινε στην Πάτρα. Οι ερευνητές εξέτασαν την σεξουαλική συμπεριφορά των μαθητών της Β΄ και Γ’ Λυκείου. Διαπίστωσαν λοιπόν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

*Το 41% των μαθητών έχουν κάνει ήδη έρωτα.

* Το 65% όσων έχουν ήδη ξεκινήσει τις σεξουαλικές τους σχέσεις αναφέρει τις ηλικίες 16 – 17 ετών ως ηλικία πρώτης επαφής και το 27% ακόμα μικρότερες ηλικίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν ενημέρωση για τους κινδύνους που υπάρχουν κατά τη σεξουαλική επαφή. Η ελάχιστη ενημέρωση (η οποία τις περισσότερες φορές δεν είναι σωστή) γίνεται μέσω φίλων και σπάνια από τους γονείς ή κάποιους ειδικούς. Αποτέλεσμα; Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στην πρώτη επαφή το 17,6% των μαθητών δεν έλαβε κανένα μέτρο προφύλαξης και το 2,7% των κοριτσιών είχε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη (σε ηλικία μόλις 16 – 17 ετών).

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top