Έρευνα: Τι πρέπει να τρώμε όσο μεγαλώνουμε

Facebook
Twitter
Η ισορροπημένη διατροφή διασφαλίζει την καλή μας υγεία. Το «είμαστε ότι τρώμε» είναι μια αδιαπραγμάτευτη αλήθεια και όσο μεγαλώνουμε το αποτύπωμα των διατροφικών μας επιλογών στον οργανισμό μας είναι περισσότερο έντονο.

Οι τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερο όσο τα χρόνια περνούν είναι οι ακόλουθες:

Αυγό

Μια πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Πλούσιο σε χολίνη (βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και των σωματικών λειτουργιών), βιοτίνη (απαραίτητη για την υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών), πρωτεΐνες και αντιοξειδωτική δράση.

Eσπεριδοειδή

Με αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση, τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ), είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βιοφλαβονοειδή. Ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καθαρίζουν τις αρτηρίες.

Σταυρανθή λαχανικά

Mπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι: Πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνες Α και C. Θρέφουν το δέρμα και ενισχύουν τις αρθρώσεις. Έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Mπαχαρικά

Μπαχαρικά όπως η κανέλα και ο κουρκουμάς μειώνουν τις φλεγμονές, βοηθούν στον έλεγχο του βάρους και ενισχύουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Πλούσια αντιοξειδωτική δράση.

Ψάρι

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα δρουν ευεργετικά στην υγεία των ματιών και του εγκεφάλου. Λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος, ο σολομός, η σαρδέλα και ο γαύρος αποτελούν πλούσια πηγή.

Ξηροί καρποί

Πλούσιοι σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, αμινοξέα και ιχνοστοιχεία, παίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της πείνας και κατ’ επέκταση στον έλεγχο του βάρους. Ενισχύουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Tροφές πλούσιες σε Β12

Η βιταμίνη Β12 βελτιώνει την μνήμη, την υγεία της καρδιάς, των ματιών και του πεπτικού συστήματος. Την συναντάμε κυρίως σε τροφές όπως το κρέας, ιδιαίτερα το συκώτι, τα ψάρια, το γάλα και τα εμπλουτισμένα δημητριακά.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top