ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Το διάβασμα ωφελεί σημαντικά την υγεία

Facebook
Twitter
«Το διάβασμα είναι όπως η τροφή και το νερό. Το πνεύμα που δεν διαβάζει χάνει βάρος, όπως ένα σώμα που δεν τρώει». Βίκτωρ Ουγκώ.

Εγκεφαλική διέγερση

Έρευνες έχουν αποδείξει, πως η έντονη εγκεφαλική δραστηριότητα και η διαρκής ενασχόληση με πράγματα που απαιτούν σκέψη, μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τη νόσου του Αλτσχάιμερ και την άνοια. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος παραμένει δραστήριος και δεν ατονεί. Όπως είναι όλοι οι μύες στο σώμα σας, έτσι και ο εγκέφαλος χρειάζεται άσκηση, για να παραμείνει υγιής και δυνατός.

Μείωση του άγχους

Δεν έχει σημασία πόσο άγχος έχετε στην καθημερινότητά σας, στην δουλειά ή στις σχέσεις σας. Με ένα καλό βιβλίο να σας συντροφεύει, όλα σταματάνε για λίγο και παρασύρεστε μέσα σε ένα διαφορετικό κόσμο. Ένα καλογραμμένο βιβλίο μπορεί να σας μεταφέρει νοητά σε άλλα μέρη, μπορεί να σας ταξιδέψει κρατώντας την ένταση μακριά.

Ανάπτυξη λεξιλογίου

Με το διάβασμα μαθαίνετε καινούργιες λέξεις και εκφράσεις. Και είναι πολύ σημαντικό να είστε εύγλωττοι και να μπορείτε να χειρίζεστε καλά τον λόγο, γιατί κατά αυτόν τον τρόπο θα έχετε αυτοπεποίθηση, δική σας άποψη για τα πράγματα και δεν θα γίνεστε εύκολα υποχείριο των άλλων στις επαγγελματικές, ακόμα και τις φιλικές σχέσεις.

Βελτίωση της μνήμης

Όταν διαβάζετε ένα βιβλίο, μπαίνετε σε μια διαδικασία να θυμάστε τα ονόματα των χαρακτήρων, τα μέρη και τα γεγονότα, που διαδραματίζονται. Στην πραγματικότητα, αυτό φαίνεται απλό και αυτονόητο, αλλά είναι μια εξαιρετική νοητική άσκηση για τον εγκέφαλό σας. Σύντομα θα παρατηρήσετε πως λειτουργεί σαν σφουγγάρι και απορροφά κάθε είδους πληροφορία.

Καλύτερη κριτική ικανότητα

Πόσες φορές δεν έχουμε διαβάσει ένα μυθιστόρημα μυστηρίου, λύνοντας το μυστήριο στο μυαλό μας προτού τελειώσουμε την ιστορία; Αυτό σημαίνει ότι εξασκούμε την κριτική και αναλυτική μας σκέψη σημειώνοντας στο νου μας όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και ξεκαθαρίσαμε τα πράγματα κρίνοντας ποιος έκανε τι και πότε.

Συγκέντρωση και προσοχή

Στον κόσμο που ζούμε σήμερα, όπου το ίντερνετ κυριαρχεί σε κάθε στιγμή της ζωής μας, η προσοχή μας διασπάται συνεχώς προς χιλιάδες κατευθύνσεις. Αυτού του είδους η συμπεριφορά προκαλεί αύξηση του άγχους και μειώνει την παραγωγικότητά μας. Η ανάγνωση ενός βιβλίου βοηθάει τόσο στη συγκέντρωση όσο και στην προσοχής μαςσε αυτό που βρίσκεται μπροστά μας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top