ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΑΝΗ: Χιλιάδες εργαζόμενοι «στον αέρα» – Το σύστημα δέχεται μόνο τα PCR

jssorxqalp61d36e6ea3012

Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ωστόσο, έχουν βρεθεί τις τελευταίες ημέρες θετικοί στον κορωνοϊό έπειτα από διενέργεια rapid test και πλέον βρίσκονται «στον αέρα» καθώς δεν μπορούν να δηλώσουν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ότι κόλλησαν και να δικαιολογηθεί η τουλάχιστον 5ήμερη άδεια για την καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ, όσοι βρίσκονται θετικοί σε rapid test πρέπει απλώς να παραμένουν σε καραντίνα πέντε ημερών (ή περισσότερο αν εμφανίζουν ακόμα συμπτώματα) και αν είναι εμβολιασμένοι δεν είναι απαραίτητο να κάνουν PCR τεστ. Το πρόβλημα που έχει προκύψει όμως είναι ότι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν ότι είναι θετικοί στην εργασία τους καθώς με θετικό rapid δεν μπορούν να εκδώσουν σχετική βεβαίωση νόσησης και να απουσιάσουν από την εργασία τους.

Το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ δεν αναγνωρίζει το θετικό rapid test και δέχεται μόνο το μοριακό (PCR), γεγονός που αφήνει έκθετους τους εργαζόμενους που έχουν νοσήσει παρόλο που είναι εμβολιασμένοι. Αυτό συμβαίνει διότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ που αφορά στους εμβολιασμένους πολίτες που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό από rapid test.

You may also like

Comments are closed.