ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Σύσκεψη για την ακρίβεια την Πέμπτη

ergatiko kentro.jpg

Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αναφέρει:

«Κανένας μόνος απέναντι στην ακρίβεια και τις αυξήσεις στην ενέργεια που κατατρώνε το λαϊκό εισόδημα

Εδώ και μήνες εξελίσσεται ένα ράλι αυξήσεων σε ρεύμα, καύσιμα και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης που ροκανίζουν όλο και περισσότερο το πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών αλλά και των μικρών επαγγελματιών που πνίγονται από τα λειτουργικά έξοδα, το κόστος των εφοδίων.

Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο για να τη δεχθούμε αδιαμαρτύρητα!

Η εκτίναξη της τιμής του ρεύματος είναι συνέπεια των επιλογών των κυβερνήσεων, των πολιτικών της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης. Οι αυξήσεις στα τρόφιμα, στα είδη ένδυσης, σε εφόδια είναι συνέπεια της πολιτικής που στηρίζει με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους, ώστε να μη χάσουν δεκάρα από τα κέρδη τους.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, την ώρα που οι τιμές τραβούν ασταμάτητα την ανηφόρα, οι μισθοί των εργαζομένων είναι καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2007 και τα μέτρα του τελευταίου διαστήματος είναι κυριολεκτικά ψίχουλα, μπροστά σε αυτή την κατάσταση.

Σε όλα τα παραπάνω, προστίθενται οι συνέπειες από την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας και στον ανταγωνισμό μεταξύ Ρωσίας από τη μια και ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από την άλλη, με αποτέλεσμα η χώρα να μετατρέπεται σε θύτη και πιθανό στόχο αντιποίνων.

Τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε όλοι τη φωνή μας,

σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά.

Απατώντας σε αυτή την κατάσταση το Εργατικό Κέντρο Πάτρας μπαίνει μπροστά για την υπεράσπιση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος. Προχωρά σε συσκέψεις φορέων και συλλόγων ανά γειτονιά. Πρώτος σταθμός η σύσκεψη φορέων στις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρας την Πέμπτη 9 Ιούνη και ώρα 7:00μμ.

Καλούμε τα σωματεία, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τους συλλόγους Γονέων, τους εργαζόμενους του Νότιου Διαμερίσματος, αλλά και κάθε έναν που σήμερα πλήττεται από την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που βλέπει ότι ο μισθός του εξανεμίζεται τις πρώτες μέρες του μήνανα πάρουν μαζικά μέρος στη σύσκεψη.Δίνουμε αγωνιστική απάντηση απέναντι στα καθημερινά προβλήματα, ενάντια στην ακρίβεια, για την υπεράσπιση του εισοδήματος.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Συμμετέχουμε μαζικά στη σύσκεψη, Πέμπτη 9 Ιούνη, ώρα 7:00μμ στις Εργατικές στο Ταραμπούρα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική Ενέργεια.

Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ.

Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

Αύξηση της χρηματοδότησης από το κράτος προς τις σχολικές μονάδες για να καλύπτονται οι ανάγκες σε ρεύμα, θέρμανση.

Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στο επίδομα στέγασης και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξησης της επιδότησης.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία για μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

 

You may also like

Comments are closed.