ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες

Facebook
Twitter

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανακοινώνει την έναρξη της περιόδου εγγραφών νέων εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών  του Ε.Ε.Σ. είναι το πληρέστερο που υπάρχει στην χώρα μας, αναδεικνύοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες νέους Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, οι οποίοι με τη λήξη της εκπαίδευσης είναι απόλυτα καταρτισμένοι για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση προκύψει στο μέλλον.

DSC06705

Οι Σχολές του Τομέα Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο, σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε δίωρα μαθήματα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (απογευματινές ώρες).

DSC06202

 

 

 

 

Συνολικά, η βασική εκπαίδευση έχει διάρκεια 15 μήνες, που εκτός από τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά), οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται στα Τ.Ε.Π. των οικείων δημόσιων νοσοκομείων ή Κέντρων Υγείας και παράλληλα συμμετέχουν στις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (υγειονομικές καλύψεις, αποστολές κ.α.) με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας.

Ο Παραολυμπιονίκης, Πάνος Τριανταφύλλου, απευθύνει έκκληση για εγγραφές νέων εθελοντών στον Ε.Ε.Σ. Δείτε εδώ: 

Οι  Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες  εργάζονται  καθημερινά  σε  τοπικό, εθνικό  και διεθνές επίπεδο,  συμμετέχοντας  σε  πλήθος  υπηρεσιών  ή  αποστολών  του  Ελληνικού  Ερυθρού  Σταυρού,  όπως :

  • Κινητοποίηση  και  επέμβαση  σε  αποστολές  έρευνας  και  διάσωσης
  • Κινητοποίηση  και  επέμβαση σε  αποστολές  αντιμετώπισης  καταστροφών
  • Υγειονομική κάλυψη  σε  πάσης  φύσεως  αθλητικούς  αγώνες και πολιτιστικές εκδηλώσεις
  • Εκπαίδευση πολιτών σε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.samarites.gr ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 210 52 48 132 με τον Τομέα Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ.

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.samarites.gr/?section=1317&language=el_GR

Samareites 140722

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top