ΥΓΕΙΑ

Δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου μαστού

EEΣ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού (25/10), διοργανώνει μια σειρά από δράσεις σε Αθήνα και Πειραιά, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Σε ανακοίνωση του ο Ε.Ε.Σ. αναφέρει:

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού (25/10), διοργανώνει μια σειρά από δράσεις, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που δυστυχώς στοιχίζει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα εντοπίζονται περισσότερες από 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου μαστού κάθε χρόνο.

ΕΕΣ 3
Συγκεκριμένα, Κινητές Μονάδες Υγείας του Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ. θα βρίσκονται το προσεχές διάστημα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και του Πειραιά, πραγματοποιώντας κλινική εξέταση (ψηλάφηση) από γυναικολόγο στο κοινό, συνταγογράφηση εργαστηριακών εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου, βιωματική εκπαίδευση στην αυτοεξέταση με χρήση προπλάσματος, καθώς και ενημέρωση μέσω έντυπου υλικού για την αξία πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Ειδικότερα, οι δράσεις του Ε.Ε.Σ. θα πραγματοποιηθούν:

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, η Κινητή Ομάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Πειραιά, θα βρίσκεται στην πλατεία Κοραή (κεντρική πλατεία του Πειραιά) και ώρες 9 έως 4 μ.μ.
Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, η Κινητή Ομάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ. και ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός ΕΕΣ Καλλιθέας, θα βρίσκονται στην πλατεία Κύπρου του Δήμου Καλλιθέας και ώρες 9 έως 4 μ.μ.
Σημειώνεται ότι, η εν λόγω δράση του Ε.Ε.Σ, ξεκίνησε με επιτυχία την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, στην πλατεία Δημαρχείου Φυλής, όπου έγινε ενημέρωση για τον προσυπτωματικό έλεγχο για την πρόληψη του καρκίνου σε περίπου 250 γυναίκες, ενώ περισσότεροι από 50 άντρες ενημερώθηκαν για την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου. Αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

ΕΕΣ 2

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ