ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΣΑΚΕ: Δικαίωμα συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα σε 11 ΚΑΕ

esake
Ο ΕΣΑΚΕ γνωστοποίησε ότι χορηγεί δικαίωμα συμμετοχής και στις 11 ΚΑΕ, που μετείχαν στην περυσινή σεζόν της Basket League και οι οποίες έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, το πρώτο στάδιο της διαδικασίας ολοκληρώθηκε εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας και η επιτροπή αξιολόγησης κατέθεσε τις εισηγητικές εκθέσεις της στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στις 30 Ιουνίου.

Οι εισηγητικές εκθέσεις ήταν δέκα θετικές και μια αρνητική, για την ΚΑΕ Άρης, ωστόσο το σημερινό Δ.Σ. του Συνδέσμου αποφάσισε με ψήφους 7-3 να ταχθεί υπέρ της συμμετοχής των «κιτρινόμαυρων» στο νέο πρωτάθλημα.

Οι 11 ΚΑΕ που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα είναι οι Παναθηναϊκός, Λαύριο, ΑΕΚ, Προμηθέας, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Κολοσσός, Ιωνικός, Άρης, Ηρακλής και Λάρισα.

Στη συνέχεια θα εξεταστούν οι… υποψηφιότητες των δύο ομάδων που προβιβάστηκαν από την Α2 στην Basket League, ήτοι του Απόλλωνα Πατρών και του Ολυμπιακού (εφόσον βέβαια δηλώσουν συμμετοχή), ενώ ακολούθως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα εξετάσει τους φακέλους των ΚΑΕ, προκειμένου να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διαδικασίας Αξιολόγησης που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τον ΕΣΑΚΕ σε εφαρμογή της απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού “Έλεγχος νομιμότητας του Κανονισμού του Άρθρου 105 ΠΑΡ. 4. Ν. 2725/1999”.

Η διαδικασία Αδειοδότησης ήταν ένα πάγιο αίτημα του ΕΣΑΚΕ προκειμένου να προστατευθεί η ακεραιότητα και η ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, να βελτιωθεί η χρηματοοικονομική δυνατότητα των ΚΑΕ αυξάνοντας την διαφάνεια και την αξιοπιστία, να προστατευτούν οι πιστωτές και να συμβάλει στην εξυγίανση των ομάδων.

Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας Αξιολόγησης ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Η Επιτροπή Αξιολόγησης έλεγξε και επεξεργάστηκε τα στοιχεία που υπέβαλαν οι ομάδες μετά από συνεχείς συνεδριάσεις τις τελευταίες 15 ημέρες και κατέθεσε τις εισηγητικές εκθέσεις της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στις 30 Ιουνίου.

Οι εισηγητικές εκθέσεις ήταν 10 θετικές και μια αρνητική για την ΚΑΕ Άρης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (2/7) συνεδρίαση του και ύστερα από αναλυτική διαδικασία αποφάσισε ομόφωνα για τις δέκα ομάδες και με ψήφους 7-3 για την ΚΑΕ Άρης να χορηγήσει δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα 2021-22 στις 11 ΚΑΕ, οι οποίες μετείχαν στην Stoiximan Basket League 2020-21 και βάσει της κατάταξης έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα».

You may also like

Comments are closed.