ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΕΣΑΚΕ: Ενός λεπτού σιγή στα προσεχή ματς στη μνήμη του Άλκη

Facebook
Twitter
Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε πως στα εξ’ αναβολής παιχνίδια της Stoiximan Basket League θα τηρηθεί ενός λεπτού στιγμή στη μνήμη του αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την οδύνη τους για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη.

Μόνο θλίψη προκαλεί σε όλες και όλους ότι ένας νέος άνθρωπος χάθηκε εντελώς αναίτια και με τέτοιο βάρβαρο τρόπο. Γιατί η εγκληματική συμπεριφορά ορισμένων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το πάθος για την ομάδα τους.

Ο αθλητισμός είναι παιχνίδι. Είναι ζωή. Προσφέρει ωραίες στιγμές και χαρές. Δημιουργεί δεσμούς φιλίας και συναδέλφωσης. Δεν χωρίζει τους ανθρώπους, δεν τραυματίζει και δεν δολοφονεί.

Είναι ευθύνη όλων μας ξεκάθαρα να διαχωρίσουμε τον αθλητισμό από το φανατισμό και την τυφλή βία. Να διδάξουμε σε όλες και όλους και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους ότι η αντιπαλότητα αφορά μόνο τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και την προσπάθεια να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να γίνουμε καλύτεροι.

Να διδάξουμε, επίσης, ότι ο αθλητισμός δεν μπορεί να ευδοκιμήσει σε περιβάλλον βίας.

Στην μνήμη του Άλκη θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη των δύο προσεχών συναντήσεων της Stoiximan Basket League Λάρισα – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και Άρης – Ολυμπιακός, ενώ θα προβάλλονται από τις ηλεκτρονικές πινακίδες τα τελευταία λόγια του δολοφονημένου νεαρού: «Σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο».

Οι αθλητές των ομάδων επίσης θα φέρουν πένθος στις φανέλες τους.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του 19χρονου Άλκη. Υποχρέωση όλων μας στην μνήμη του είναι να διαφυλάξουμε τις βασικές αρχές του αθλητισμού».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top