ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εστίαση – Καλάβρυτα: Μια επιχείρηση με όνομα ”βαρύ” σαν ιστορία

IMG 345ad75e386cfba3bc975b8ed51c10ff V
Στο Σκεπαστό Καλαβρύτων, λειτουργεί αδιάκοπα σχεδόν 60 χρόνια μια επιχείρηση, που είναι ισάξια αντίστοιχων καταστημάτων εστίασης, μεγάλων πόλεων όλης της Ελλάδας – Καφέ Σνακ ”Θανάσης” και Multi Market.

Με αφορμή το άνοιγμα της εστίασης, το politeianews.gr, κάνει αφιέρωμα σε μια ιστορική επιχείρηση, που δεν περνάει απαρατήρητη στην περιοχή των Καλαβρύτων. Η οικογένεια Καραμούζη, διατηρεί από το 1963 καφετέρια, 2 χιλιόμετρα από το κέντρο των Καλαβρύτων, στο ιστορικό χωριό Σκεπαστό, με τους ιδιοκτήτες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά τη νύχτα.

 

IMG 340122bab3fa557fd539e2a61786bb72 V

Η κουλτούρα και η απόλαυση του καφέ ”απογειώνονται” στην καφετέρια «Θανάσης», αλλά ικανοποιούνται τα γούστα και των πιο απαιτητικών, με ζεστά και κρύα ροφήματα εξαιρετικής ποιότητας, καθώς και μεζέδες με φρέσκα υλικά, κατά την διάρκεια όλης της ημέρας. Η τρίτη γενιά ιδιοκτητών βρίσκεται από τα χαράματα στις επάλξεις της επιχείρησης, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό της στον κόσμο, που την προτιμά 60 χρόνια τώρα.

Το 1995 η οικογένεια Καραμούζη, προχώρησε ένα βήμα ακόμη πιο πέρα, ανοίγοντας multi market, δίπλα ακριβώς από το καφέ, συνδυάζοντας έτσι μια σφαιρική παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους της περιοχής και καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες των πελατών, σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων.

IMG 7e16d6362ba54e91c3f89dbb7722b4b6 V

Μια ώρα περίπου από την Πάτρα, το καφεμεζεπωλείο ”Θανάσης” στο Σκεπαστό Καλαβρύτων, που φέρει το όνομα του ιδιοκτήτη, ο οποίος έφυγε νωρίς από τη ζωή, αλλά άφησε πίσω του άξιους συνεχιστές της οικογενειακής παράδοσης, άνοιξε πάλι με διάθεση για δουλειά και χαμόγελο αισιοδοξίας.

Μια εκδρομή στα Καλάβρυτα, για όσους από εσάς θέλουν να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και μια στάση στο πιο κεντρικό σημείο του χωριού του Σκεπαστού, για καφέ κάτω από τα πλατάνια ή φαγητό σε μια ”ζωντανή” ατμόσφαιρα που συναρπάζει, θα σας πείσει για την αξιοπιστία της επιχείρησης και θα σας προδιαθέσει, να έρθετε πάλι όσο πιο σύντομα γίνεται.

 

You may also like

Comments are closed.