ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Άνοιξε η Εστίαση – Ιστορική μέρα για τους επαγγελματίες που άρχισαν να υποδέχονται πελάτες

1
του Αχιλλέα Ροδίτη |
Ιστορική μέρα σήμερα! Μετά από 6 ολόκληρους μήνες “Γολγοθά” για τους επαγγελματίες στην Εστίαση ξεκινά σήμερα ο ναι μεν ανηφορικός και δύσκολος αλλά πολυαναμενόμενος και σωτήριος δρόμος της επανάκαμψης.

Από νωρίς το πρωί άρχισαν να στήνονται τα τραπεζάκια και τα καθίσματα στους εξωτερικούς χώρους.

1

3

Μην εκπλαγείτε αν σε πολλά από τα τραπέζια δείτε την ταμπέλα “Ρεζερβέ” αφού ειδικά στα εστιατόρια πελάτες έχουν “κλείσει” τραπέζι ακόμα και από την προηγούμενη εβδομάδα!

Τα “εμπόδια” στο στοίχημα επαναλειτουργίας

Βέβαια η σημερινή επαναλειτουργία της Εστίασης δεν γίνεται με πολλά βοηθητικά στοιχεία, αντιθέτως γίνεται με πολλαπλά εμπόδια όπως για παράδειγμα την απαγόρευση της μουσικής αλλά και την διατήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 11 το βράδυ.

Ειδικά για αυτά τα δύο σημεία οι επαγγελματίες της Εστίασης ευελπιστούν ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει επαναπροσδιορισμός από πλευράς κυβέρνησης, ώστε και η μουσική να επιτραπεί αλλά και η κυκλοφορία των πολιτών να παραταθεί για αργότερα τη νύχτα.

“Έρχονται” νέα μέτρα στήριξης

Σε κάθε περίπτωση, οι καταστηματάρχες της Εστίασης ξεκινούν από σήμερα έναν αγώνα δρόμου για να… βγάλουν τα σπασμένα μισού και πλέον χρόνου, αισιοδοξώντας αλλά και γνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες της γενικότερης κρίσης που έχει επέλθει από την πανδημία.

Οι πληροφορίες πάντως “θέλουν” τις επόμενες ημέρες να ανακοινώνονται μέτρα στήριξης με τη μορφή κεφαλαίου επανεκκίνησης με βάση τον τζίρο του 2019.

Ποια μέτρα ισχύουν:

Το SMS στο 13033 παραμένει στην ζωή μας έως τις 15 Μαΐου όποτε και ανοίγει ο τουρισμός, με τους πολίτες να είναι υποχρεωμένοι να αποστέλλουν τον αριθμό 6 στο 13033, για να βρεθούν για καφέ ή για φαγητό.

Επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χώρων, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους.

Δεν επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα!

Από σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, επίσης, το διάστημα που θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας περιορίζεται. Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται μέχρι τις 11 το βράδυ.

Για εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering [πλην φοιτητικών εστιατορίων] θα λειτουργήσουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα όποια παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο,

β) φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών,

γ) μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

– Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

– Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

– Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι

– Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής

– Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό

– Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

– Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

– Λειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

You may also like

Comments are closed.