ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση Πάτρας: Προβληματισμός για τα Χριστούγεννα

Στο μόνο που ελπίζουν είναι στις βόλτες για ψώνια που θα μπορούσαν να συνδυαστούν με ένα… καφέ στα γρήγορα!

16 1

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, η κίνηση αναμένεται αυξημένη όμως η εστίαση δείχνει να είναι συγκρατημένη στις προετοιμασίες για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς! Στο μόνο που ελπίζουν είναι στις βόλτες για ψώνια που θα μπορούσαν να συνδυαστούν με ένα… καφέ στα γρήγορα!

Φυσικά και κάθε χρόνο ο κόσμος το… ρίχνει έξω και του αρέσει να βγαίνει και να διασκεδάζει πιο συχνά, όμως φέτος λόγω ανατιμήσεων και κρίσης στην ενέργεια, πολλοί προβλέπουν περιορισμό στην διασκέδαση! Οι επαγγελματίες της εστίασης, αλλά και της νυχτερινής διασκέδασης κρατούν μικρό καλάθι. Από την μία γνωρίζουν ότι ο κόσμος διψά για να περάσει καλά και αυτό είναι ένα κίνητρο για να πάει στα μαγαζιά του κλάδου τις γιορτινές μέρες.

Από την άλλη όμως ξέρει ότι ένα μεγάλο μέρος των πελατών τους δεν έχει την άνεση και την οικονομική δυνατότητα για να κάνει έξοδο ή ρεβεγιόν. Οπότε ο κλάδος βρίσκεται σε φάση αναμονής για να δει την τάση που θα υπάρξει στις πρώτες γιορτές μετά από μία διετία, χωρίς περιοριστικά μέτρα. Το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου ήταν ικανοποιητικό από πλευράς προσέλευσης κόσμου κυρίως λόγω του καλού καιρού και της παρατεταμένης ζέστης.

Ωστόσο, εδώ και δέκα περίπου μέρες που ξεκίνησαν τα κρύα, υπάρχει ήδη μία κάμψη στην κίνηση των μαγαζιών, ακόμα και τα Σαββατόβραδα. Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως την Κυριακή που άνοιξαν τα μαγαζιά (λόγω black Friday) τα καφέ ήσαν κατάμεστα, ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΠΥΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.