ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιοκτήτες Εστίασης: «Θα ανοίξουμε ακόμα και με δανεικά…»

estiasi
Το άλλο μεγάλο ερώτημα για όταν επαναλειτουργήσει η Εστίαση, στις 3 Μαΐου στη χώρα, είναι… πόσοι από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων θα μπορέσουν να ανοίξουν. Σε επίπεδο Πάτρας και Αχαΐας, τουλάχιστον, η επίσημη απάντηση είναι«όλοι».

Αυτό μας μεταφέρει, βάσει των μηνυμάτων και των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του, ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ. Διευκρινίζοντας όμως κάτι εξίσου σημαντικό: «Ένα ποσοστό περίπου 25 με 30% συναδέλφων είναι αλήθεια ότι λογιστικά δεν διαθέτουν το κεφάλαιο που απαιτείται για να ανοίξουν τα καταστήματά τους, δυστυχώς. Αλλά θα το πετύχουν με κάθε τρόπο.

Ακόμα και με δανεικά χρήματα από συγγενείς και φίλους. Διότι είναι η ύστατη ευκαιρία και ελπίδα για να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι ως επιχειρήσεις», εξηγεί. Βέβαια κανείς δεν διασφαλίζει τίποτα για την
επόμενη μέρα, αφού δεκάδες επιχειρηματίες τονίζουν ότι η πρώτη περίοδος επαναλειτουργίας θα αποσκοπεί στην επούλωση των πληγών που δημιουργήθηκαν στην παρατεταμένη καραντίνα.

«Δεν πρόκειται να έχουμε κέρδος, ούτε καν να καλύπτουμε στο 100% τα έξοδά μας που σε αυτά προστέθηκαν πολλά χρέη. Θα χρειαστεί να περάσουν μήνες μέχρι σιγά – σιγά να καλύψουμε τις συσσωρευμένες οφειλές μας και από τον χειμώνα -αν πάνε καλά τα πράγματα- θα αρχίσουμε να βάζουμε στόχο ενός μικρού κέρδους κατά περίπτωση», είναι αυτό που κουβεντιάζεται στην αγορά.

You may also like

Comments are closed.