ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Εταιρεία δίνει 9.015 ευρώ σε όποιον κάνει… βίγκαν το κατοικίδιό του

Facebook
Twitter
Θα δεχόσουν να πάρεις 9.015 ευρώ για να σώσεις τον πλανήτη; Μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό, αλλά πράγματι έχεις την ευκαιρία σου. 

Αρκεί να δεχθείς την πρόταση της OMNI, η οποία αναζητάει έναν ιδιοκτήτη σκύλου για να του δώσει 3.005 ευρώ μηνιαίως για 90 ημέρες (τρεις μήνες). 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο «υπερτυχερός» είναι να προσφέρει βίγκαν τροφές στο κατοικίδιό του, αλλά και να γίνει και ο ίδιος βίγκαν. Μόνο για τρεις μήνες. 

Και φυσικά, πέραν του συνολικού ποσού των 9.015 ευρώ, ο ιδιοκτήτης θα λάβει δωρεάν τόσο τη δική του τροφή όσο και του σκύλο του. 

Στόχος της εταιρείας, η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι να προωθήσει και να επικοινωνήσει τα οφέλη του βιγκανισμού στην υγεία ανθρώπων και ζώων. 

«Ζητώντας από έναν άνθρωπο να αλλάξει τη διατροφή του και τη διατροφή του σκύλου του, θέλουμε να επικοινωνήσουμε τα οφέλη του βιγκανισμού τόσο στους ανθρώπους όσο και στους σκύλους» δήλωσε ο Shiv Sivakumar, συνιδρυτής της OMNI. 

Πέραν των βλαβερών επιπτώσεων στην προσωπική υγεία (χοληστερίνη κ.λπ.), η κατανάλωση κρέατος εκτιμάται ότι βλάπτει και το περιβάλλον, μέσω των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.  

Δύο μεγάλα σκυλιά, για παράδειγμα, εφόσον ακολουθούν μια διατροφή που βασίζεται στο κρέας, υπολογίζεται ότι ευθύνονται για 21.660 κιλά διοξειδίου του άνθρακα το καθένα σε όλη τους τη ζωή. 

Εάν όμως αλλάξουν διατροφικές συνήθειες, τα ίδια σκυλιά θα ευθύνονται για περίπου 5.792 κιλά το καθένα, εξοικονομώντας αμφότερα 32 τόνους διοξειδίου του άνθρακα. 

Για να γίνει αντιληπτό το συγκεκριμένο μέγεθος, 32 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα καταναλώνει ένα μέσο νοικοκυριά για τη θέρμανση 14 ετών. 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top