ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Εθελοντική δράση του σπιράλ για το περιβάλλον – Με μεγάλη συμμετοχή ο καθαρισμός στο Δασύλλιο

Καταγραφή 2 3
Η εθελοντική δράση του σπιράλ που διεξήχθη στην περιοχή του Δασυλλίου, σημείωσε ξεχωριστή επιτυχία, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης.

Αναλυτικά:

“Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος η εθελοντική δράση του σπιράλ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Στο ανοικτό κάλεσμα της παράταξης ανταποκρίθηκαν μέλη και φίλοι της παράταξης καθώς και συνδημότες που ήθελαν να συνδράμουν. Το τέλος της εκδήλωσης βρήκε τους συμμετέχοντες με πολλές σακούλες γεμάτες με απορρίμματα, τα οποία μαζεύτηκαν από τρία διαφορετικά μονοπάτια και επιλεγμένες περιοχές του Δασυλλίου.

Οι ομάδες συμπολιτών συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα στην Πλατεία Οδυσσέα Ανδρούτσου στο Βλατερό και στη θέση «Ασύρματος» και ακολούθησαν διαφορετικές διαδρομές μέχρι το τελικό σημείο συγκέντρωσης. Σε πολλά μέρη που οι εθελοντές επισκέφτηκαν ο όγκος των απορριμμάτων ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, ειδικά στα πιο δυσπρόσιτα σημεία. Στην πλειονότητα τους τα σκουπίδια που βρέθηκαν πεταμένα ήταν: πλαστικά ποτήρια, κουτάκια μπίρας και αναψυκτικών, καλαμάκια, χαρτιά, χαρτομάντιλα, τσιγάρα, μάσκες, φαρμακευτικά σκευάσματα και συσκευές και διάφορες συσκευασίες.

Η δράση έγινε σε συνδιοργάνωση με την εθελοντική ομάδα Project ΚΑ.ΠΑ. που διαθέτει μεγάλη εμπειρία από καθαρισμούς πάρκων και παραλιών και με τη συνδρομή του Δήμου Πατρέων που παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό (ειδικά γάντια και σακούλες). Τον συντονισμό και την οργάνωση της δράσης είχαν αναλάβει δύο Ομάδες Εργασίας του σπιράλ: ο #Εθελοντισμός με συντονίστρια τη Μαρία Γούβη και το #Περιβάλλον με συντονιστή τον Γιώργο Αγγελόπουλο.

Καταγραφή 9

Ειδικούς ρόλους είχαν αναλάβει και άλλα μέλη του σπιράλ: ο Φώτης Λουριδάς (τις ξεναγήσεις και την ενημέρωση σχετικά με την ιστορία του Δασυλλίου και των υπόλοιπων περιοχών), ο Δημήτρης Παπαλάμπρου (την ιατρική μέριμνα για την ασφάλεια όσων συμμετείχαν), η Ελένη Χριστοπούλου (τη διαχείριση των κερασμάτων στο τελικό σημείο συνάντησης) και ο Σπύρος Σκιαδαρέσης (την προσφορά λουκουμιών και ξερολούκουμων για μικρούς και μεγάλους).

Το σπιράλ ευχαριστεί θερμά όσους στήριξαν την πρωτοβουλία του παντοιοτρόπως και όσους συμμετείχαν στη δράση. Η συμμετοχή όλων -κυρίως της νεολαίας!- μάς γέμισε με δύναμη και αισιοδοξία. Ο εθελοντισμός αποδεικνύεται πολλαπλά χρήσιμος, όταν αξιοποιείται σωστά. Το περιβάλλον έχει ανάγκη από την έγνοια και τη φροντίδα μας και επιστρέφει τη χαρά που του προσφέρουμε. Το σπιράλ σκοπεύει να επιμείνει σε διοργάνωση παρόμοιων δράσεων.

Ελπίζουμε, όμως, σύντομα να μη χρειάζεται η οργάνωση τέτοιων δράσεων και όλοι οι συμπολίτες μας να σέβονται το περιβάλλον και να διατηρούν την Πάτρα καθαρή, όχι μόνο σε σημεία απ’ όπου απολαμβάνουμε υπέροχη θέα και αναπνέουμε καθαρό αέρα, αλλά σε κάθε γνωστή ή άγνωστη γωνιά της πόλης.

You may also like

Comments are closed.