Εθνική Πινακοθήκη: Εντυπωσιακή και ανακαινισμένη

Facebook
Twitter

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, να δείχνουν την Εθνική Πινακοθήκη μετά την επέκταση και την ανακαίνιση που έγινε στους χώρους της. Αποτελεί «το πρώτο μεγάλο έργο του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στη νέα δεκαετία», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείου Πολιτισμού.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η Εθνική Πινακοθήκη αποδίδεται συμβολικά στις 24 Μαρτίου, όπως όρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο ΥΠΠΟΑ, στις 2 Αυγούστου 2019. Η Εθνική Πινακοθήκη σηματοδοτεί την έναρξη των εορτασμών της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Η ελληνική τέχνη του 19ου και του 20ού αιώνα, που φιλοξενείται στις αίθουσες της νέας Εθνικής Πινακοθήκης, εξελίσσεται παράλληλα με την Ιστορία της ελεύθερης Ελλάδας και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους».

pinakothiki1

Θα ανοίξει τις πύλες, στους Έλληνες και στους ξένους επισκέπτες και φιλότεχνους, μόλις το επιτρέψουν τα μέτρα για την πανδημία, με την περιοδική έκθεση , προσθέτει το υπουργείο. Η νέα δεκαετία βρίσκει την Εθνική Πινακοθήκη με 120 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, κτιριακά και μουσειογραφικά ανανεωμένη.

Η μόνιμη έκθεση της Πινακοθήκης τώρα ξεδιπλώνεται σε 1.000 πίνακες- από τους 20.000 που φυλάσσονται στις αποθήκες- αποδεικνύοντας τη μεγάλη αξία των πλούσιων συλλογών της.

pinakothiki 3

Το μεγάλο έργο επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώθηκε το 2021, δέκα χρόνια μετά. Το μουσείο αποκτά νέους εκθεσιακούς χώρους 2.230 τετραγωνικών μέτρων, σύγχρονες αποθήκες έργων τέχνης 1.645 τ.μ., αμφιθέατρο 350 θέσεων, χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αίθουσα υποδοχής 910 τ.μ. όπου φιλοξενούνται, εκτός από το εκδοτήριο εισιτηρίων και το βεστιάριο, δύο πωλητήρια και σαλόνι ψηφιακής πληροφόρησης.

pinakothiki 4

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top