ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Εθνική περίοδος πένθους για το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου

Facebook
Twitter
Με μία λιτή ανακοίνωση το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου.

“Με βαθιά θλίψη, η Αυτού Μεγαλειότητα, η Βασίλισσα ανακοίνωσε το θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, της Αυτοκρατορίας του Πρίγκιπα Φίλιππου, του Δούκα του Εδιμβούργου.
Η Αυτού Υψηλότητά του, πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί στο Κάστρο του Windsor”.

Τι προβλέπει το Πρωτόκολλο

Ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου σηματοδοτεί μία σειρά τελετουργικών εκδηλώσεων στο Hνωμένο Βασίλειο.

Αρχικά ο Λόρδος Chamberlain και ο πρωθυπουργός θα συμβουλευτούν τη βασίλισσα για τις συγκεκριμένες επιθυμίες της σχετικά με την ανακοίνωση του θανάτου και την κηδεία του συζύγου της.

Κατόπιν θα ξεκινήσει μια εθνική περίοδος πένθους, που διαρκεί μέχρι την κηδεία.

Ως σύζυγος της Βασίλισσας, ο Δούκας έχει δικαίωμα σε κρατική κηδεία αλλά έχει εκφράσει την προτίμησή του για μια “λιγότερο ιδιότροπη”, ιδιωτική, στρατιωτική κηδεία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου (Κάστρο του Windsor) και για μία ταφή στο Frogmore Gardens, όπου είναι ενταφιασμένοι η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ.

Οι σημαίες θα πνέουν μεσίστιες κατά την περίοδο πένθους, η Τελετουργική Πομπή (στη Βουλή των Κοινοτήτων) θα ντυθεί με μαύρο ή θα διακοσμηθεί με μαύρο τόξο και όλοι οι βουλευτές θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια στο αριστερό τους χέρι, ενώ οι άνδρες βουλευτές θα φορούν επίσης μαύρες γραβάτες.

Ολόκληρη η Βασιλική Οικογένεια αναμένεται να φοράει ρούχα πένθους (σκούρα, όχι απαραίτητα μαύρα) όπως και οι βασιλικές μπάντες.

Η Βασίλισσα δεν αναμένεται να ασκήσει καθήκοντα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ψηφιστούν νόμοι καθώς δεν θα παρέχεται η βασιλική σφραγίδα στους νόμους του κράτους.

Η βασίλισσα θα εισέλθει σε περίοδο πένθους οκτώ ημερών.

Οι κρατικές υποθέσεις θα σταματήσουν για οκτώ ημέρες και μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Την κηδεία θα ακολουθήσουν 30 ημέρες Βασιλικό Πένθος πριν επιστρέψει η Βασίλισσα στα δημόσια καθήκοντα της.

Η γραμμή διαδοχής στο θρόνο δεν επηρεάζεται, καθώς ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν ήταν ποτέ σε αυτόν, οπότε ο πρώτος στη σειρά του θρόνου παραμένει ο Πρίγκιπας Κάρολος.

Οι περιορισμοί Covid θα έχουν αντίκτυπο στην κηδεία και πιθανά δεν θα αρθούν. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι δημοσιογράφοι που φθάνουν από το εξωτερικό για να καλύψουν την κηδεία θα υποβληθούν στη συνήθη περίοδο καραντίνας 10 ημερών (είτε σε ξενοδοχεία, σε περίπτωση αφίξεων από τις χώρες στον κατάλογο απαγόρευσης ταξιδιού είτε στο σπίτι).

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top