Θα είναι έτος Υδροπλάνων το 2023 για την Πάτρα; “Χλωμό” και φέτος…!

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Το 2023 θα είναι έτος… Υδροπλάνων για την Πάτρα; Ή μήπως ούτε φέτος τελικά θα δούμε προσθαλασσώσεις και αποθαλασσώσεις στο λιμάνι της πόλης, με το υδατοδρόμιο απλά να «περιμένει» την ολοκλήρωση αντίστοιχων υδατοδρομίων σε όλο το δίκτυο προορισμών (επτάνησα κ.λπ.);

2 Νικόλας Χαραλάμπους 1

Είναι μια εύλογη απορία και ένας προβληματισμός τον οποίο θέσαμε στον Πρόεδρο της Hellenic Seaplanes κ. Νικόλα Χαραλάμπους ο οποίος ωστόσο δεν έδωσε ξεκάιθαρη απάντηση μένοντας στο «βλέποντας και πράττοντας» εξαιτίας, όπως είπε, του γεγονότος ότι δεν έχουν προχωρήσει όσο θα έπρεπε οι υπόθεσης υδατοδρομίων στο Ιόνιο και ειδικότερα στην Κεφαλονιά και στην Λευκάδα.

Όσο αυτό δεν συμβαίνει η Πάτρα δε μπορεί να λειτουργήσει ως «σταθμός» υδροπλάνων αφού δεν θα έχει συμπληρωθεί το δίκτυο με τους προορισμούς. Κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να πραγματοποιούνται δρομολόγια, ως εκ τούτου, δεν θα έχει πρακτική σημασία η δρομολόγηση πτήσεων από και προς την αχαϊκή πρωτεύουσα.

 

ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΤΑΧΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πάντως το δίκτυο διασύνδεσης μέσω υδροπλάνων στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια βαίνει απ’ το καλό στο καλύτερο, με ολοένα περισσότερες περιοχές να εντάσσονται στο δίκτυο των δρομολογίων. Με πιο πρόσφατη ένταξη αυτή της Καλαμάτας, που έγινε στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου με την φιλοδοξία τα υδροπλάνα να φθάσουν το συντομότερο στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας προχώρησε σε διαγωνιστική διαδικασία επιλέγοντας ως ανάδοχο για την έκδοση άδειας λειτουργίας, διαχείρισης και κατασκευής του υδατοδρομίου της, την Hellenic Seaplanes. Με τον δήμαρχο της πόλης κ. θανάση Βασιλόπουλο, να υπερτονίζει την πίστη του στο όραμα και στις προοπτικές, δηλώνοντας ότι: «Η Καλαμάτα ετοιμάζεται να αποτελέσει μέρος των καινοτόμων προορισμών της Ελλάδας που θα φιλοξενήσουν υδροπλάνα στις θάλασσές τους δίνοντας έξτρα κίνητρο σε τουρίστες να την επισκεφθούν αλλά και στον ντόπιο επιβάτη να πραγματοποιήσει γρήγορες πτήσεις προς λίμνες, λιμάνια και νησιά».

 

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

3 3 e1673343343170

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top