Euro 2024: Γερμανοί «καμικάζι» για την περιφρούρηση της διοργάνωσης

Facebook
Twitter
tromokratiaEU30-3-620x350-1

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Γερμανίας και οι αρμόδιες αρχές της χώρας φιλοξενίας λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια ομάδων, φιλάθλων και υψηλών επισκεπτών.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη ανάπτυξη από την ίδρυσή της το 1951.

Περίπου 22.000 ένστολοι πρόκειται να βρίσκονται σε υπηρεσία καθημερινά – χωρίς διακοπές – μέχρι το τέλος του τουρνουά, στα μέσα Ιουλίου.

Δεν θα είναι ωστόσο μόνοι, αφού θα υποστηρίζονται από συναδέλφους τους από άλλες χώρες.

«Υπάρχουν οι λεγόμενοι καμικάζι, της πρώτης γραμμής, επειδή ο αθλητισμός δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί απομονωμένος από τα πολιτικά γεγονότα του κόσμου. Πρέπει επίσης να είμαστε προετοιμασμένοι για πολεμικές ή άλλες πολιτικές συγκρούσεις, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί γρήγορα να μεταδοθεί στον αθλητισμό. Εμείς ως αστυνομία προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε, και αυτό κάναμε και με την σημερινή άσκηση. Το μήνυμά μας προς τους ποδοσφαιρόφιλους που θέλουν να βρεθούν εδώ είναι ότι είναι ευπρόσδεκτοι. Και εμείς ως πολιτεία και ως ομοσπονδιακή αστυνομία θα προετοιμαζόμαστε για το 1% της πιθανότητας να συμβεί κατι αρνητικό», εξήγησε ο Κάρστεν Τέσνερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Θουριγγίας.

Ηδη από την περασμένη εβδομάδα έχουν τεθεί σε ισχύ αυστηρότατοι έλεγχοι στα γερμανικά σύνορα προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο βίας ή ακόμη και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με την ιδια την ομοσπονδιακή υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, οι τρεις μεγαλύτεροι φόβοι για την ασφάλεια την περίοδο του Euro είναι η ισλαμιστική απειλή, η οπαδική βία αλλά και ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις.

Η ποδοσφαιρική βία έχει αναζωπυρωθεί σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, με τα πιο ανησυχητικά κρούσματα επεισοδίων να έχουν παρατηρηθεί κυρίως στην Ελλάδα, στην Τουρκία αλλά και στη Γαλλία.

Η Γερμανία περιμένει να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες φιαθλους για το Euro 2024, οι αγωνες του οποίου θα πραγματοποιηθούν σε 10 διαφορετικές πόλεις.

Τέσσερα από τα γήπεδα πρώτης γραμμής βρίσκονται στην πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή του Ρήνου-Ρουρ, η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη από γειτονικές χώρες λόγω των μεγάλων σιδηροδρομικών συνδέσεων.

Το Euro 2016 στη Γαλλία στιγματίστηκε από βία, καθώς Ρώσοι επιτέθηκαν σε Άγγλους οπαδούς στη Μασσαλία.

Το παιχνίδι της Αγγλίας με τη Σερβία, την Κυριακή, στο Γκελζενκίρχεν, έχει χαρακτηριστεί από την UEFA ως υψηλού κινδύνου.

Οι φίλαθλοι θα μπορούν να πίνουν μπύρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ μόνο έξω από το γήπεδο, ενώ δεν θα επιτρέπεται κανενός είδους ποτό στις εξέδρες. Απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ θα ισχύει και στο κέντρο της πόλης το βράδυ.

Άλλα παιχνίδια υψηλού κινδύνου χαρακτηρίζονται αυτά στα οποία αγωνίζονται οι ομάδες της Πολωνίας, της Κροατίας, της Ρουμανίας, της Ολλανδίας και της Τσεχίας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top