ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Euroferry Olympia”: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 3 αγνοούμενους – Ειδικός εξοπλισμός για το άνοιγμα του καταπέλτη

Euroferry Olympia
Στους 8 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών καθώς άλλες δύο σοροί εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από το τρίτο γκαράζ του μοιραίου πλοίου «Euroferry Olympia», αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Αγνοούνται ακόμη 3 άτομα ενώ οι διασωθέντες είναι 281. Οι έρευνες της ΕΜΑΚ συνεχίζονται στο πλοίο, το οποίο βρίσκεται πια στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Οι προσπάθειες εστιάζουν στο άνοιγμα του καταπέλτη προκειμένου να απομακρυνθούν τα καμένα οχήματα. Για τον σκοπό αυτό, μεταφέρθηκε από την Αθήνα το πρωί του Σαββάτου 26/2, ειδικός εξοπλισμός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 80 άνδρες βρίσκονται στον Αστακό, εκ των οποίων οι 50 επιχειρούν ανά ομάδες στο πλοίο για την έρευνα. Οι θερμοκρασίες στο πλοίο έχουν πέσει στα φυσιολογικά επίπεδα εξακολουθούν όμως να υπάρχουν αέρια. Η επιχείρηση ανοίγματος του καταπέλτη από γερανοφόρα οχήματα αναμένεται να ξεκινήσει σε δύο περίπου ώρες.

Μέχρι στιγμής οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν έχουν προσεγγίσει το πρώτο γκαράζ στο οποίο υπάρχουν υψηλές συγκεντρώσεις μονοξειδίου του άνθρακα. Δεν έχει υπάρξει θαλάσσια ρύπανση.

Καθημερινά ενημερώνονται οι συγγενείς για την εξέλιξη των ερευνών. Καθώς αναγνωρίστηκε και ο τρίτος Έλληνας οδηγός, στο λιμάνι παραμένουν πέντε οικογένειες Βουλγάρων και εκπρόσωπος της βουλγαρικής πρεσβείας.

You may also like

Comments are closed.