ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Πρώτο θέμα στην Τουρκία η υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ

eva kaili2

Κεντρικό θέμα στην Τουρκία είναι η υπόθεση της Εύας Καϊλή και όσα συμβαίνουν από την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, με τις βελγικές αρχές να ερευνούν κύκλωμα διαφθοράς, με χρηματισμούς από το Κατάρ.

«Σεισμός Εύα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της Hurriyet, τόσο στην έντυπη έκδοση, όσο και στην ηλεκτρονική, όπου αναφέρεται στις εξελίξεις, με τον συντάκτη να επισημαίνει ότι η επιχείρηση που έγινε στις 9 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, είχε «σεισμικές» επιπτώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Στο επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται η Εύα Καϊλή, Ελληνίδα ευρωβουλευτής με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, η οποία είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αναφέρει το κείμενο.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος τόσο στη βελγική επιχείρηση, μετά τις υποψίες ότι μια χώρα του Κόλπου προσπαθούσε να επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όσο και στους συλληφθέντες, μεταξύ αυτών και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή.

«Η κράτηση Καϊλή έπεσε ως βόμβα και στην Αθήνα» επισημαίνει ο συντάκτης, που αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και στη διαγραφή της ευρωβουλευτή από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και το S&D.

hurriyet-2022-12-11-oLVw

You may also like

Comments are closed.