ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίθεση χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων – Τι συζητήθηκε

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΑΠΕ

Ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά σχετικά με την κυβερνοεπίθεση των χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων και το αλαλούμ που προκλήθηκε στις ενδοσχολικές εξετάσεις των Λυκείων.

«Οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της κυβέρνησης για όσα έγιναν χθες και σήμερα με τους χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά τα σοβαρά περιστατικά επιθέσεων στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας για τη μετάδοση των θεμάτων των εξετάσεων των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων, ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης.

Οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων. Διαπιστώθηκε η οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια των φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας να κινητοποιήσουν αν χρειαστεί ό,τι είναι αναγκαίο προς αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων που μπορεί να επιχειρηθούν στο αμέσως προσεχές μέλλον».

You may also like

Comments are closed.