ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ευρωεκλογές: Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία της επιστολικής ψήφου

Facebook
Twitter
epistoliki

Εικοσιπέντε ημέρες πριν τις ευρωεκλογές το εκλογικό θερμόμετρο ανεβαίνει με τα κόμματα να διανύουν τα τελευταία μέτρα της προεκλογικής περιόδου.

Στα χέρια των ψηφοφόρων φτάνει από τη Δευτέρα 13 Μαΐου, ο φάκελος με την επιστολική ψήφο για τις προσεχείς ευρωεκλογές.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες εστάλησαν στους πάνω από 200.000 εγγεγραμμένους email, sms ή μήνυμα στο viber ότι η αποστολή των φακέλων έχει ξεκινήσει και ότι έχουν τη δυνατότητα μέσω συνδέσμου να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της αποστολής μέχρι την άφιξη στην πόρτα τους.

Όσοι έχουν παραλάβει τον ειδικό φάκελο για την επιστολική ψήφο μπορούν να ψηφίσουν και στη συνέχεια, ακολουθώντας τις οδηγίες, να αποστείλουν τον φάκελο με το ψηφοδέλτιο.

Όπως είπε η δημοσιογράφος του MEGA, Χριστίνα Κοραή, μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 1500 πολίτες με επιστολική ψήφο. Συγκεκριμένα, γράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους 202.556 άτομα από το εσωτερικό και το εξωτερικό για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

Στις 15 Μαΐου ψήφισαν με επιστολική οι πρώτοι 1.500 ενώ μέχρι στιγμής έχουν παραλάβει τον φάκελό τους πάνω από 160.000 άτομα.

Τι δείχνει τελευταία δημοσκόπηση

Στην δημοσκόπηση της MRB για το OPEN, σημειώθηκε νέα άνοδος της ΝΔ από το 31,3% στο 32,3%, το ΣΥΡΙΖΑ 16% και το ΠΑΣΟΚ στο 14%.

Την ίδια ώρα, τα περισσότερα κόμματα βρίσκονται στο 3%. Όπως είπε η Χριστίνα Κοράη, η Ελλάδα εκλέγει 21 ευρωβουλευτές με τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση θα εκλέξουν ευρωβουλευτές.

Μάχη για να εκλέξουν ευρωβουλευτές θα δώσουν οι Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας, Φωνή Λογικής, Νέα Αριστερά και Δημοκράτες.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top