ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV

Facebook
Twitter
O Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής  Εβδομάδας Εξέτασης για HIV (14-21 Μαΐου), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», θα πραγματοποιήσουν ελέγχους για τον ιό σε όσους πολίτες το επιθυμούν.

Συγκεκριμένα, από σήμερα έως τις 21 Μαΐου (17:00-22:00) στην περιοχή Γκάζι-Μετρό Κεραμεικός (Περσεφόνης και Βουτάδων), κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ και της Θετικής Φωνής θα διενεργήσουν δωρεάν και ανώνυμους ελέγχους για τον HIV, με τη μέθοδο της γρήγορης εξέτασης (rapid test).

Στο πλαίσιο της πρωτογενούς πρόληψης και με σκοπό την προστασία της ατομικής, αλλά και της δημόσιας υγείας, η δράση αυτή θα αποτελεί μια ολοκληρωμένη και ολιστική παρέμβαση για τον HIV. Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει:

  • συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση (pre και post-counseling),
  • ενημέρωση για τους τρόπους μετάδοσης του ιού,
  • ευαισθητοποίηση του κοινού για την αντιμετώπιση του στίγματος,
  • προαγωγή της ασφαλέστερης σεξουαλικής επαφής (δωρεάν διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και προφυλακτικών) και
  • διασύνδεση όσων βρεθούν θετικώς αντιδρώντες στον ιό με δομές υγείας.

Σκοπός των δράσεων αυτών και της συνεργασίας του ΕΟΔΥ με τη «Θετική Φωνή» είναι η αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV και η άμεση διασύνδεση των νέων διαγνώσεων HIV με δομές υγείας.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης είναι μια εκστρατεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο που ενθαρρύνει τους δημόσιους και μη οργανισμούς, τις κοινότητες και τα κέντρα δημόσιας υγείας σε όλη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να ενωθούν για μια εβδομάδα στο πλαίσιο της προώθησης της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη της έγκαιρης εξέτασης για τον HIV και τα ΣΜΝ καθώς και την αποτελεσματική σύνδεση με τη θεραπεία και τη φροντίδα, τηρώντας παράλληλα την αρχή της εμπιστευτικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.euro.who.int/en/media-centre/events/events/2021/05/spring-european-testing-week-2021

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top