ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος: Πώς οι Τούρκοι «σπρώχνουν» ομάδες μεταναστών προς την Ελλάδα – Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Αρχές

metanastes evros

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο. Τούρκοι διακινητές αφήνουν μετανάστες στην νησίδα της περιοχής, οι οποίοι ζητούν βοήθεια, όπως συνέβη και χθες στα Μαράσια, όπου και στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης περίπου 80 μεταναστών, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και εγρήγορση καθώς διαπιστώνεται ότι μετά τις τουρκικές εκλογές υπάρχει διοχέτευση ομάδων παράτυπων μεταναστών προς την ελληνική Επικράτεια. Αυτό που ανησυχεί ακόμη περισσότερο τις ελληνικές Αρχές είναι ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συνοριοφυλάκων, αυτές οι ομάδες «σπρώχνονται» από Τούρκους στρατοχωροφύλακες, οι οποίοι υποδεικνύουν τα περάσματα ώστε να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στην Ελλάδα.

Εκτός από τους μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στη νησίδα Μαράσια, υπήρχαν και άλλοι στη Νέα Βύσσα Έβρου. Εκεί βρίσκονταν περίπου 25 άτομα, μεταξύ αυτών και παιδιά.

Στην νησίδα Μαράσια, οι μετανάστες ήταν σε τουρκικό έδαφος και οι ελληνικές Αρχές βρίσκονταν σε συνεννοήσεις με την τουρκική πλευρά προκειμένου να δουν τι θα γίνει με τον απεγκλωβισμό τους.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο έπειτα από αρκετό καιρό. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνουν ότι γκρουπ μεταναστών, τα οποία… εξωθούνται από στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, φτάνουν στα σύνορα στον Έβρο. Οι κινήσεις των μεταναστών παρατηρούνται από τους συνοριοφύλακες στενά αλλά διακριτικά.

Επίσης καταγράφεται πίεση προς τις ελληνικές δυνάμεις καθώς πολλά από τα άτομα που προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα είναι ανήλικοι και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει χρήση αποτρεπτικών μέτρων αν χρειαστεί όπως για παράδειγμα τα χημικά. Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και προσπαθούν να χειριστούν χειρουργικά την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, σε όποια σημεία δεν υπάρχει φράχτης έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται μικρές ομάδες μεταναστών που βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος.

You may also like

tragkas mak ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε νέα πιο έντονη κλιμάκωση οδηγείται το κληρονομικό θρίλερ με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που εκτυλίσσεται, με βασικούς ...

Comments are closed.

βελοπουλος ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα όσα έγιναν το χθεσινοβραδινό επεισόδιο του Fame Story, εκεί που ζητήθηκε από τον Γιάννη να φορέσει φούστα για να τραγουδήσει, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, από το βήμα της Βουλής.  «Έβλεπε χθες, με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος και μου λέει δες το τάδε κανάλι. Το γυρίζω και βλέπω ποιον; Τον εθνικό σταρ, τον κ. Κοκλώνη, γνωστός σταρ, με τα εκατομμύρια που χρωστάει στην εφορία, σε ένα περίεργο σίριαλ, όπου έπρεπε ο υποδυόμενος τραγουδιστής, το συγκεκριμένο παιδί που συμμετέχει στο τηλεριάλιτι, να φορέσει φούστα κοντή για να βγει να τραγουδήσει. Κι επειδή το παιδί αρνήθηκε γιατί θεωρεί ότι είναι παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της επιλογής του, τον πέταξαν έξω. Αυτό δεν είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της επιλογής ενός ανθρώπου; Να του επιβάλλεις να φορά φούστα θέλει δεν θέλει; Ο Κοκλώνης κι ο κάθε Κοκλώνης. Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Δεν διαμαρτυρήθηκαν οι ΛΟΑΤΚΙ και οι κοινότητες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Όπου εδώ ένα νεαρό παιδί αναγκάστηκε να φορέσει φούστα και αποχώρησε από το παιχνίδι. Καλό το ΕΣΡ να επιβάλει πρόστιμο και στο κανάλι και τον κ. Κοκλώνη που μας έγινε ρυθμιστής των τηλεοπτικών εθίμων για να σοφρωνιστούν κάποιοι», είπε χαρακτηριστικά.

Στα όσα έγιναν το χθεσινοβραδινό επεισόδιο του Fame Story, εκεί που ζητήθηκε από τον Γιάννη ...