ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Εύβοια: Ανακόπηκε η φωτιά στο Πευκί – Καίγονται σπίτια στο Καστρί

Facebook
Twitter
Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Εύβοιας. 

Η φωτιά έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και κατοικίες, ενώ τα χωριά εκκενώνονται το ένα μετά τον άλλο. Ηρωικές προσπάθειες καταβάλλουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι να σώσουν τα σπίτια.

Η πυρκαγιά ανακόπηκε στο Πευκί, ενώ η φωτιά κύκλωσε και τον οικισμό Καστρί, όπου κάηκαν σπίτια.  Από το λιμάνι της Αιδηψού φεύγουν κάτοικοι και παραθεριστές.

Το ένα πύρινο μέτωπο προχωρά προς το Καντήλιο Όρος, με μεγάλο κίνδυνο να βρεθεί σε πυκνό πευκοδάσος, απειλώντας και πάλι τα Καλύβια, το Τρούπι και το Σπαθάρι.

Στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, οι φλόγες κατευθύνονται στα χωριά Γαλατσώνα, Ελληνικά και Αγριοβότανο.

Η φωτιά μπήκε στο Βουλίκι, πέρασε από τις Γούβες, ενώ η ασταμάτητη πορεία του μετώπου συνεχίστηκε προς το Αρτεμίσιο, την περιοχή Γερακιού και το Καστρί, όπου καίγονται σπίτια και οι κάτοικοι το εγκαταλείπουν.

Νωρίτερα με νέο μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης εκτός από το Γερακιού και για το Πευκί, το Αρτεμίσιο και τις Γούβες με κατεύθυνση την Ιστιαία. Δραματική έκκληση κάνουν για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων κυρίως εναέριων, οι κάτοικοι.

“Η πυρκαγιά έχει φτάσει στον κάμπο της Ιστιαίας στα Νότια όρια, αφού κατέκαψε τα ημιορεινά” είπε νωρίτερα, ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς, ανέφερε διεξοδικά τις περιοχές που έχουν αμεσότερη ανάγκη, ενημέρωσε ότι επιχειρούν από το πρωί εναέρια μέσα αλλά δεν επαρκούν και διαβεβαίωσε ότι όλοι οι πολίτες είναι ασφαλείς.

Με εντολή λιμενάρχη δεν επιτρέπεται να μετακινηθεί με τα φέρυ μποτ από Αρκίτσα προς Αιδηψό κανένας πολίτης, παρά μόνο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που εμπλέκονται στην κατάσβεση.

Επιπλέον, δωρεάν θα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις επιβατών και οχημάτων από τα λιμάνια της Αιδηψού και Αγιόκαμπου Ευβοίας, μετά από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top