ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαδάκτυλος: «Πρώτα το λιανεμπόριο, άνοιγμα μόνο των λυκείων»

athanasios exadaktilos
Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, φάνηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός, όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, ενώ εκτίμησε ότι θα έχουμε αύξηση σε διασωληνωμένους και θανάτους το προσεχές διάστημα.

Ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε ότι έχουμε μπροστά μας 10 δύσκολες ημέρες, «ας ελπίσουμε ότι θα είναι σταθεροποιητικές» για την πορεία της πανδημίας και το ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, το τρίτο κύμα του κορωνοϊού αποδείχθηκε πολύ σκληρό, «εκπλαγήκαμε δυσάρεστα», είπε.

Αναφορικά με το ποια δραστηριότητα θα πρέπει να ανοίξει πρώτα ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε ότι «το λιανεμπόριο έχει αποδειχθεί σχετικά ασφαλέστερο και πρέπει να ανοίξει πρώτο».

«Το self test δεν θα πρέπει να γίνεται στο φαρμακείο, ο καταλληλότερος για να το δείξει είναι ο γιατρός»

Για τα σχολεία είπε ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν μόνο τα λύκεια. Μιλώντας για την εστίαση είπε ότι αυτή ευνοεί την διασπορά του ιού περισσότερο από άλλες δραστηριότητες και τόνισε ότι θα πρέπει τα εστιατόρια να ανοίξουν όταν αυτό είναι ασφαλές. Υπογράμμισε επίσης ότι και το άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους κρύβει δυσκολίες.

Για τα self test είπε ότι θα βοηθήσουν, αλλά δεν είναι η λύση του προβλήματος. Όπως είπε «το self test δεν θα πρέπει να γίνεται στο φαρμακείο, ο καταλληλότερος για να το δείξει είναι ο γιατρός», ωστόσο σημείωσε ότι το σημαντικό είναι τα θετικά τεστ να δηλώνονται και όχι να αποκρύπτονται.

You may also like

Comments are closed.