ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξαγορά του 50% της iRepair από τον όμιλο της Public

33c027fb7e076d988348d811ecb6f265 Public 1 960x600 1
Ενα ακόμη βήμα προς τη δημιουργία ενός ομίλου ο οποίος πέρα από μεγάλη ποικιλία προϊόντων στις κατηγορίες των τεχνολογικών καταναλωτικών ειδών –μικρών και μεγάλων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών– θα παρέχει και ευρεία ποικιλία υπηρεσιών έκανε η Public. Χθες ο όμιλος Public ανακοίνωσε την απόκτηση του 50% της εταιρείας iRepair, η οποία ειδικεύεται στις επισκευές κινητών τηλεφώνων, τάμπλετ και ηλεκτρονικών υπολογιστών, μεταξύ αυτών και των συσκευών της Apple.

Η υλοποίηση της συνεργασίας του Public Group και της iRepair ξεκινά με 4 σημεία σέρβις iRepair να έχουν δημιουργηθεί εντός των καταστημάτων Public στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens, στη Γλυφάδα, στο Σύνταγμα και στον Πειραιά. Επιπλέον σημεία σέρβις iRepair σε Ελλάδα και Κύπρο θα δημιουργηθούν το 2022 και το 2023 με την υποστήριξη μιας εκτενούς ομάδας που θα δραστηριοποιείται σε 100 και πλέον φυσικά σημεία και θα απασχολεί 350 εξειδικευμένους τεχνικούς έως το τέλος του 2024.

Ο Κρις Χάμπερτ, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της iRepair, θα είναι ο διευθύνων σύμβουλός της και θα ηγηθεί του νέου σχήματος συνεργασίας. Σταδιακά, καθώς οι τεχνικοί της iRepair είναι από τους λίγους στην Ελλάδα και στην Κύπρο που διαθέτουν πιστοποίηση από την Apple ώστε να αναλαμβάνουν την επισκευή iPhone, iPad, iMac και MacBook με αυθεντικά ανταλλακτικά, η συνεργασία επεκτείνει και την πρόσβαση των πελατών στην εγγύηση που προσφέρει ο κατασκευαστής. Προσεχώς θα ενταχθούν στα σημεία σέρβις iRepair στα καταστήματα Public και άλλες για την αγορά υπηρεσίες.

Η iRepair ιδρύθηκε το 2007 από τον Κρις Χάμπερτ, με την αρχή να γίνεται από ένα μικρό κατάστημα στη Γλυφάδα, το οποίο απασχολούσε τρεις τεχνικούς. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 56 σημεία και πάνω από 200 τεχνικούς σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εντός του α΄ τριμήνου η Public, όπως είχε αποκαλύψει ο επικεφαλής της εταιρείας, Ρόμπυ Μπουρλάς, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής, αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά στην Κύπρο και την παροχή υπηρεσιών εγκατάστασης κι επισκευής για τις μεγάλες οικιακές συσκευές μέσω της Douleutaras, στην οποία πέρυσι ο μητρικός όμιλος Olympia απέκτησε πλειοψηφικό ποσοστό. Στόχος είναι η εν λόγω υπηρεσία να παρέχεται μέσα στο 2022 και στην Ελλάδα. Επίσης, ο όμιλος Public σχεδιάζει τη δημιουργία ή εξαγορά εταιρείας διανομών προκειμένου να βελτιώσει σημαντικά το κομμάτι τού last mile, της παράδοσης δηλαδή των παραγγελιών στον τελικό καταναλωτή, καθώς και τη δραστηριοποίηση στην κατηγορία των ηλεκτρονικών πληρωμών (fintech), μέσω επίσης της δημιουργίας νέας εταιρείας ή εξαγοράς υφιστάμενης. Επίσης, δημιουργεί μια εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογιών πληροφορικής (IT Development), η οποία θα αναπτύξει τεχνολογικές λύσεις για το ηλεκτρονικό εμπόριο του ομίλου.

Η στρατηγική της Public για τη δημιουργία ενός υπερομίλου στον κλάδο των τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων ουσιαστικά «ενεργοποιήθηκε» μετά την πρόσφατη αλλαγή στη μετοχική σύνθεση του κοινοπρακτικού σχήματος Public – MediaMarkt. Στο εν λόγω σχήμα πλέον η Public κατέχει το 98% και η γερμανική MediaSaturn Holding μόλις 2%, έναντι 75% και 25% μέχρι πρόσφατα. Στο πλαίσιο των αλλαγών αυτών δημιουργήθηκε και το νέο εταιρικό σχήμα, ο όμιλος Public, όπου θα ενταχθούν βεβαίως η λιανεμπορική δραστηριότητα των καταστημάτων Public και MediaMarkt, καθώς και όλες οι άλλες εταιρείες (Douleutaras κ.ά.).

You may also like

Comments are closed.