ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαπατήθηκε και πλήρωσε προκαταβολή και ενοίκιο για σπίτι που δεν υπήρχε

patra peripoliko astinomia
Μία γυναίκα και τον/τους συνεργούς της αναζητεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σε Ισπανία και Ιταλία σε συνεργασία με τις εκεί αρμόδιες αρχές, καθώς εξαπάτησαν νεαρό Βολιώτη και του πήραν 1.500 ευρώ για εγγύηση και πρώτο ενοίκιο για σπίτι στη Βερόνα της Ιταλίας,  που όμως δεν υπήρχε.

Ειδικότερα ο νεαρός έψαχνε για κατοικία για να μείνει στην Ιταλία για ένα χρόνο περίπου για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Βρήκε το σπίτι μέσω ανάρτησης σε κοινωνικό δίκτυο και  επικοινώνησε με την ιδιοκτήτρια που φέρεται να ήταν μια νεαρή γυναίκα που διέμενε όμως  στην Ισπανία και συμφώνησε να της πληρώσει 1.500 € (1.000 € για εγγύηση για 500 € για το πρώτο μίσθωμα).

Μόλις κατατέθηκαν τα χρήματα, εκείνη εξαφανίστηκε και ο Βολιώτης αντιλήφθηκε, ότι επρόκειτο για απάτη.

Όλα έγιναν ένα χρόνο πριν, η μήνυση έφτασε στην Εισαγγελία Βόλου και διατάχτηκε προκαταρκτική εξέταση, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή των αρχής της Ισπανίας και της Ιταλίας, για την αναζήτηση της γυναίκας ίσως και συνεργού της.
Αποδείχθηκε ότι το σπίτι το οποίο θα νοίκιαζε ο νεαρός στη Βερόν δεν υπήρχε.

Δικαστικοί λειτουργοί επισημαίνουν ότι οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν σε τέτοιες περιπτώσεις και να εμπιστεύονται μόνο επίσημες πλατφόρμες για ενοικιάσεις ακινήτων και μάλιστα στο εξωτερικό.

You may also like

Comments are closed.